Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε δώσει στη δημοσιότητα σποτ στα πλαίσια της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές» με τον πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Χρήστο Λούλη, για το οποίο, όμως, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από φορείς όσο και από απλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος; Το περιεχόμενο του κρίθηκε σεξιστικό καθώς παρουσιάζει τον σώφρονα άντρα που απαντά αρνητικά στην επιθυμία της «αφελούς» συντρόφου του για βραδινή έξοδο αναπαράγοντας ένα γνωστό στερεότυπο σε βάρος των γυναικών.

Το επίμαχο σποτ

Αντίθετα, προβάλλεται το δεύτερο σποτ με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Λέχου, προβάλλοντας το ζητούμενο αυτής της περιόδου, να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Δείτε το σποτ παρακάτω

 

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Την Κυριακή, ανακοίνωση της ΓΓΠΠ ανέφερε: «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Με πληροφορίες από το CNN Greece