Ίσως από τις καλύτερες πηγές υδατανθράκων. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι και η γεύση του είναι ξεχωριστή. Αν προσθέσεις και τα κατάλληλα μυρωδικά γίνεται από τα καλύτερα συνοδευτικά! Σήμερα προτείνουμε γεμιστές τομάτες με φαγόπυρο. Ενδείκνυται και για όσους ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής.

Υλικά:
12 τομάτες
12 κουταλιές της σούπας φαγόπυρο
1 κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο από τα νερά του
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
μαιντανό και δυόσμο
αλάτι
πιπέρι καγιέν
1 ζωμό λαχανικών (άνευ ζαχαρης)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αδειάζουμε τις τομάτες προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Το περιεχόμενο τους το πολτοποιούμε στο multi μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το τοματόζουμο στην κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το κολοκύθι και την πιπεριά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό. Τέλος πασπαλίζουμε με μαιντανό και δυόσμο.
Αφού γίνει η σύβρασή μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα της το φαγόπυρο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις τομάτες. Κάθε τομάτα και μια κουταλιά της σούπας. (Αν σας μείνει γέμιση, μπορείτε να την ρίξετε στο ταψί, ανάμεσα στις τομάτες.)
Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε για περίπου μια ώρα, σε αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
Κόστος: 4,50 ευρώ

Σερβίρεται ιδανικά  με φέτα κατσικίσια.