Στις παραλίες της Σοφούλη και στην Golden Bay στην Καλαμαριά έσπευσαν πολλοί Θεσσαλονικείς προκειμένου να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο.

Με την τιμή της βενζίνης να συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, η έξοδος προς τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας είναι απαγορευτική, με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητουν οάσεις δροσιάς και παραλίες εντός των τειχών της Θεσσαλονίκης.

Από το πάρκο «Ακτή Ντοβίλ» στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη έως τον Ναυτικό Όμιλο δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας έχουν στήσει τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους κολυμπώντας με θέα το Μέγαρο Μουσικής και τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

Στην Golden Bay από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα πολλοί έρχονται για να κολυμπήσουν ή να απολαύσουν τον καφέ τους κι ένα δροσιστικό ποτό. Μικροί και μεγάλοι είτε καθισμένοι στο αναψυκτήριο είτε στις ξαπλώστρες της παραλίας αλλά και βουτώντας στη θάλασσα δείχνουν να απολαμβάνουν την επιλογή τους μακριά από τις μποτιλιαρισμένες οδούς που οδηγούν στις εκτός Θεσσαλονίκης παραλίες.

Εντυπωσιακό είναι και το θέαμα των αγώνων Beach Volley που διεξάγεται στην Golden Bay. Προκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley με συμμετοχή ομάδων – ανδρών και γυναικών – από όλη την Ελλάδα με τους παίκτες και παίκτριες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τους θεατές να τους αποθεώνουν.

Πηγή: voria.gr

(φωτογραφία αρχείου)