Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse, οργανώνουν, στις 21 Μαρτίου 2018, την εκδήλωση «Goût de France – Good France». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γιορτάσουμε όλοι μαζί, την ίδια μέρα, τη γαλλική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς. Το 2017, 2.100 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας εκ των οποίων 65 στην Ελλάδα!

Πως συμμετέχουν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας;

Σ’αυτό το πλαίσιο, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη προσκαλεί τους αρχιμάγειρες της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο αυτό γεγονός, να καταχωρίσουν στην ιστοσελίδα Goût de France-Good France (FRENG) ένα μενού «α λα γαλλικά», εμπνευσμένο από γαλλικές συνταγές βασιζόμενες σε φρέσκα τοπικά προϊόντα, γραμμένο στα ελληνικά και, εάν είναι δυνατόν, στα γαλλικά.

Ευκαιρία για διεθνή προβολή 

Όπως το 2017, η εκδήλωση θα προβληθεί ευρέως τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Όλα τα εστιατόρια καθώς και όλοι οι αρχιμάγειροι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα προβληθούν στις ιστοσελίδες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στις αρχές Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου όπου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Γαλλίας, διευθυντές και αρχιμάγειροι θα μπορούν να παρουσιάσουν το εστιατόριο τους και το μενού τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήσετε με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας (τηλ.: 2310 244030, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected])