Θα τη συναντήσετε στα Λαδάδικα και θα την ξεχωρίσετε αμέσως. Αρχικά από τη διακόσμησή της που αποπνέει έναν αέρα διακριτικής πολυτέλειας και στη συνέχεια από τις γεύσεις της. Είναι ένα νέο σημείο συνάντησης που ήδη έχει κάνει αίσθηση και θα δούμε παρακάτω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Έτσι η είσοδος στον χώρο σας προετοιμάζει θετικά γι’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Η Fyssalida είναι ένα σύγχρονο restaurant-bar κάτι που σημαίνει ότι δε σερβίρει απλά ένα μενού αλλά προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, που ξεκινάει από την ατμόσφαιρα, τη φιλοξενία και καταλήγει στις γεύσεις. Όλα σε μία αρμονική σύνθεση. Ένα lunch break, μια έξοδος για δείπνο ή ένα κρασί ή cocktail με επιλεγμένα συνοδευτικά για κάτι πιο easy, όλα έχουν τη θέση τους εδώ. Εμείς ανυπομονούσαμε να εξερευνήσουμε τον κατάλογο, οπότε ας μην το καθυστερούμε.

Ένα μενού χωρισμένο σε νόστιμα κεφάλαια

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε όταν σας φέρουν τον κατάλογο είναι ότι έχει χωριστεί σε γευστικά κεφάλαια για να επιλέξετε τα πιάτα που θα συνυπάρξουν στο τραπέζι σας. Στο πρώτο κεφάλαιο συναντάμε «Τα Ωμά και τα Καπνιστά» με πιάτα τόσο θαλασσινών όσο και κρεατικών. Το Ντουέτο με ταρτάρ τόνου και σολομού, το σεβίτσε τσιπούρας και το καπνιστό χέλι με φακές θεωρούμε ότι είναι εντυπωσιακό ξεκίνημα για ένα γεύμα, εάν επιλέξετε την κατεύθυνση στα θαλασσινά. Αρώματα, εντάσεις και υφές που δένουν εξαιρετικά. Αυτή ήταν η εντύπωση που μας άφησαν. Αν πάλι, ξεκινήσετε με κρεατικά, προτείνουμε Steak ταρτάρ με αυγό ορτυκιού ή το carpaccio μόσχου με πεκορίνο και ρόκα. Και εδώ η ισορροπία και η ποιότητα των υλικών είναι το χαρακτηριστικό.

Από τις τέσσερις σαλάτες (βρισκόμαστε στο κεφάλαιο «Οι Σαλάτες και τα Λαχανικά») επιλέξαμε εκείνη με το Σπανάκι, το ψητό χαλούμι, προσούτο και σύκο χωρίς να υστερούν και οι υπόλοιπες τρεις επιλογές ενώ τα ψητά λαχανικά με παρμεζάνα και πέστο βασιλικού είναι μια διαφορετική επιλογή εάν δε θέλετε σαλάτα στο γεύμα σας.

Όσο για τα κυρίως πιάτα χωρίζονται σε τρία κεφάλαια «Το Ρύζι και τα Ζυμαρικά», τη «Θάλασσα» και την «Ξηρά» και έχουμε να σας προτείνουμε και από τις τρεις περιπτώσεις. Το ριζότο με σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος, το κριθαράκι με ψητά τοματίνια, γαρίδες και λάδι βασιλικού και οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού και πεκορίνο είναι από τις γευστικότερες προτάσεις του μενού συνολικά και είναι πιάτα που μπορείτε και να τα μοιραστείτε. Στα πιάτα θαλασσινών η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι εμφανέστατη. Τα αχνιστά όστρακα με φινόκιο και εσταγκόν και οι γαρίδες σε ζωμό μπισκ και τσίλι είναι δύο καλές επιλογές και για ορεκτικά ενώ η ταλιάτα τόνου με σπανάκι, φινόκιο και κρίταμο είναι από τα καλύτερα κυρίως πιάτα του μενού συνολικού.

Στο κομμάτι που αφορά την «Ξηρά» και όπως έχετε υποθέσει, αφορά τα πιάτα κρεατικών, η ποικιλία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, όπως και οι συνδυασμοί κρέατος με τα υπόλοιπα υλικά που παίζουν το ρόλο τους στα πιάτα και δεν τα γαρνίρουν απλώς. Η Fyssalida διαθέτει δικό της ωριμαντήριο κρεάτων και έτσι καθορίζει τη διαχείριση της πρώτης ύλης στο ίδιο το εστιατόριο. Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε από το προσωπικό το μοσχαρίσιο κρέας, μάλιστα, είναι ειδικής εκτροφής «Άρωμα Ωμέγα 3» από τις «Φάρμες Ωμέγα». Τα πιάτα του μενού αφορούν όλα τα είδη κρέατος, από κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί έως και πάπια. Επιλέξαμε συκώτι πάπιας με ψητά μήλαχοιρινό καρέ γαλλικής κοπής και ειδικής εκτροφής με πουρέ γλυκοπατάτας και χτένι ταλιάτα με πουρέ σελινόριζας και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Ξεκάθαρες γεύσεις και συνδυασμοί που είναι οικείοι μεν αλλά με σωστή τεχνική στην εκτέλεση.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κρασιού και τα «σνακ στο bar»

Μια ολοκληρωμένη λίστα με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αμπελώνα συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο όποια σύνθεση γεύσεων επιλέξετε στο τραπέζι σας αλλά και στο bar. Ταιριάζει απόλυτα με επιλογές τυριών και Αλλαντικών, όπως τη Γραβιέρα Κρήτης με μαρμελάδα λεμόνι, το Πεκορίνο Αμφιλοχίας με τσάτνεϊ μήλου, το ψητό Κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα ντομάτας, το Προσούτο Ευρυτανίας με ψητά σύκα και το Καπνιστό μοσχάρι με μουστάρδα ντιζόν.

 

Στη Fyssalida, βέβαια, μπορείς να έρθεις απλά για ένα κρασί ή ένα cocktail στο άνετο bar, μετά από αγορές, από τη δουλειά ή στις βόλτες του Σαββατοκύριακου. Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές επιλογές από «Τα Σνακς στο Μπαρ», που είναι όντως ξεχωριστά και σερβίρονται μέχρι τις 19:00. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γαρίδες με λευκό ταραμά, φτερούγες κοτόπουλου με τσίλι, bao ban με χοιρινό, tacos με σολομό και μοσχαρίσιο burger με τηγανιτές πατάτες.

Η Fyssalida προτείνει και προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε γεύσεις, φιλική ατμόσφαιρα και αισθητική και θα είναι στο εξής μία από τις πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις του γαστρονομικού τοπίου της Θεσσαλονίκης. Θα το καταλάβετε, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Παγγαίου 4, Λαδάδικα

Τηλέφωνο
2310566009

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ