«Φλύαρα Γόνατα»
της Σάσας Νάτση

Η θεατρική ομάδα Eclipses Group Theater, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Vis Motrix, παρουσιάζει το νέο έργο της Σάσας Νάτση, «Φλύαρα Γόνατα», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου και ερμηνείες Κώστα Γεράρδου, Αίγλης Κατσίκη και Δημήτρη Όντου, που ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο Studio Vis Motrix, στο νούμερο 4 της οδού Έδισσον.
«Είναι κανείς εδώ; Η πόρτα είναι ανοιχτή.»
Δύο νέοι εισβάλλουν σε μια ερειπωμένη έπαυλη, μέσα στην οποία κείτονται τα απομεινάρια μιας καλλιτεχνικής ιδιοφυίας που, σα σπασμένο παιχνίδι μέσα στην απόλυτη ερημιά της, αγωνιά για τη θέση της στη ζωή και την τέχνη.
Το ερωτικό τους παιχνίδι διακόπτεται, καθώς η ανοιχτή πόρτα τους οδηγεί σε μια οξεία διαμάχη για τη σχέση του καλλιτέχνη με τον άνθρωπο, του ανθρώπου με τον καλλιτέχνη.
«Εφιάλτης μου αυτή σου η ικανότητα να μυθοποιείς αυτά τα πλάσματα και να τα λατρεύεις.»
Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον καλλιτέχνη; Ποιο είναι το πρόσωπο πίσω από το προσωπείο; Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Σε έναν κόσμο γεμάτο προσωπεία – λεκτικά, συμπεριφορικά και συναισθηματικά, κοινωνικά και πολιτικά – οι θεατές καλούνται να ψηλαφίσουν τη δική τους αλήθεια, να αναζητήσουν τις δικές τους απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η παράσταση.
Με επίκεντρο τον άνθρωπο-καλλιτέχνη, τα «Φλύαρα Γόνατα» είναι μια αλληγορία για την ανθρώπινη ματαιοδοξία, για την αέναη επιδίωξη του ανθρώπου να κατακτήσει τη ζωή, αντί να τη βιώσει.
«Για να δούμε…Με ποιον μονόλογο θα κρύψεις την μιζέρια σου σήμερα…Με πόσα χειροκροτήματα θα καλύψεις τις κραυγές της απελπισίας σου.»
Ισορροπώντας επιδέξια ανάμεσα σε ποικίλα θεατρικά είδη, τα «Φλύαρα Γόνατα» είναι μια παράσταση με ιδιαίτερο χιούμορ και έντονα στοιχεία αυτό-σαρκασμού που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό με στόχο να κεντρίσει τη φαντασία του και να προκαλέσει το χώρο της εικόνας που προϋποθέτει κίνηση, ώστε να συν-υπάρξουμε, να συν-κινηθούμε και να συν-αισθανθούμε σε έναν κόσμο απόκοσμο-απρόσωπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Σάσα Νάτση
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία – κοστούμια: Λέα Κούση
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Φωτισμός: Μαρία Λαζαρίδου & Κέλι Εφραιμίδου
Κίνηση – χορογραφία: Κώστας Γεράρδος
Video – Trailer παράστασης: Σάββας Κατιρτζίδης & Κυριάκος Νοχουτίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Ορτετζάτος
Κατασκευές: Κώστας Πασχαλίδης
Ειδικές κατασκευές: Μαίρη Ενισλίδου
Κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Χασιώτη
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Βογιατζόπουλος
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Λία Κεσοπούλου & Μαρία Τότσκα

Ερμηνεύουν: Κώστας Γεράρδος (άνδρας), Αίγλη Κατσίκη (νέα), Δημήτρης Όντος (νέος)

Πρεμιέρα:
30 Ιανουαρίου 2015
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στις 21:15
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό 10€, μειωμένο 5€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979 323 061
Πληροφορίες:
www.facebook.com/FlyaraGonata