Ελαφριά, ζουμερή, χωρίς περιττά λιπαρά…

Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
10 ελιές μαύρες Χαλκιδικής
1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκ.
200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
1 κ.γλυκού μπούκοβο
1 πρέζα ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι κρασί λευκό
3 κ.σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φιογκάκια μας σε επίπεδο al dente. Παράλληλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να κοχλάσει καλά και να εξατμιστεί η αλκοόλη. Αλάτι, πιπέρι, μαιντανός και μπούκοβο και μόλις ενωθούν και αυτά, ρίχνουμε τα φιογκάκια μας και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, δένουμε την μακαρονάδα μας το βούτυρο. Το αφήνουμε να λιώσει και πασπαλίζουμε με φιλέτα ελιάς και ρίγανη.
Αν απέχουμε μόνο από κρέας σε περίοδο νηστείας, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,80 ευρώ
Μερίδες: 4