Ο ταλαντούχος chef Δημήτρης Τσανανάς εμπνεύστηκε συνταγές με γεύσεις και αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας από το βιβλίο »Με….Nου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» (Συγγραφείς: Στικούδη Μαρία, Μαλούπα Ελένη, Διαμάντω Λάζαρη και Νίκος Κρίγκας) για το Φιλανθρωπικό brunch του 6ου Thessaloniki Food Festival, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο The Met. Τα ελληνικά βότανα και τα αγνά υλικά συνθέτουν το δελεαστικό Κυριακάτικο μενού που θα πλαισιώνεται μουσικά από το Χρήστο Σώκο. Στη διατροφική αξία και στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων θα αναφερθεί η γνωστή chef Ελένη Ψυχούλη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέχεια της προσπάθειας του Thessaloniki Food Festival να ενισχύει κάθε χρόνο σωματεία που σχετίζονται με τα παιδιά. Τα έσοδα του φετινού brunch θα διατεθούν για τις ανάγκες του Σωματείου-Ορφανοτροφείου Θηλέων «η Μέλισσα».

Το ιδιαίτερο μενού περιλαμβάνει:
Ομελέτα με κάπαρη και μάραθο
Πατατοσαλάτα με τόνο και pesto κάπαρης –μαϊντανού
Κεφτεδάκια τηγανιτά με ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με μαντζουράνα και ξύσμα λεμονιού
Κρέμα γιαούρτι με μαστίχα Χίου και γλυκά του κουταλιού
Μελιτζάνες και κολοκυθάκια στο φούρνο με ντομάτα και θρούμπι
Φέτες από φρέσκα φρούτα με σιρόπι από φλισκούνι
Κομπόστα με αποξηραμένα βερίκοκα αρωματισμένα με τσάι του βουνού
Κοτόπουλο με μανιτάρια, καρότα και κρέμα με κρόκο Κοζάνης

facebook event: Φιλανθρωπικό Brunch