Τον Απρίλιο αλλάζουν χέρια οριστικά έξι γραμμές του ΟΑΣΘ, οι οποίες και θα περάσουν στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Ο ΟΣΕΘ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία και τα ΚΤΕΛ αναμένεται να αρχίσουν να εκτελούν τις έξι αυτές γραμμές μετά τον Απρίλιο, με «κέρδος» για τον ΟΑΣΘ είκοσι λεωφορεία και εξήντα οδηγούς.

Το όφελος της συγκεκριμένης κίνησης

Από τη συμφωνία για την οποία απομένουν να διευθετηθούν λεπτομέρειες και θα υπογραφεί τόσο από τον ΟΣΕΘ όσο και από τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, προκύπτει σημαντικό όφελος για τους πολίτες και το επιβατικό κοινό.

Κι αυτό, καθώς τα δρομολόγια θα εκτελούνται από σύγχρονα, ασφαλή και άνετα οχήματα, κατάλληλα σχεδιασμένα για μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις, ενώ το εισιτήριο θα παραμείνει στην τιμή που είναι σήμερα, δηλαδή στο 1 ευρώ, με τις όποιες εκπτώσεις και τη δυνατότητα προμήθειας καρτών απεριορίστων διαδρομών να ισχύουν.

Όφελος,  θα προκύψει και για το επιβατικό κοινό εκτός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς, με την ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ, ο ΟΑΣΘ θα εξοικονομήσει περί τα 20 οχήματα, καθώς και 60 οδηγούς, που θα είναι στην ευχέρεια του Οργανισμού να εντάξει στο λοιπό πρόγραμμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τέλος, ωφελημένο από τη συμφωνία θα είναι και το δημόσιο, καθώς το ύψος του ποσού που θα καταβάλλεται στα ΚΤΕΛ είναι μικρότερο από ό,τι μέχρι τώρα κόστιζε στον ΟΑΣΘ να εκτελεί το συγκεκριμένο έργο.

Το νέο πρόγραμμα, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μετά τον Απρίλιο.

Δείτε αναλυτικά τις έξι γραμμές

Πρόκειται για τις γραμμές 85, 86, 89, 90, 91 και 92 που με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών ανατίθενται από τον ΟΣΕΘ στα ΚΤΕΛ. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο κ. Σπίρτζης και με αυτό τον τρόπο ο ΟΑΣΘ εξοικονομεί λεωφορεία για το συγκοινωνιακό έργο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: typosthes.gr