Με πολυετή οικογενειακή εμπειρία στον χώρο του φαγητού και με την πρώτη «Εβόρα» να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά και εδέσματα από το 2001, στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, καταλαβαίνετε ότι στο Εβόρα Eatery μια γευστική διαδρομή από το χωριό στην πόλη καταλήγει στην Κάτω Τούμπα και δεν περνάει απαρατήρητη.

Ο χώρος είναι στιλάτος με μια απλότητα που ταιριάζει και στο ύφος του μενού, άκαπνος και οι άνθρωποι που θα σας υποδεχθούν είναι φιλόξενοι και πάντα ενημερωμένοι για να λυθούν όλες οι απορίες σας σχετικά με τα πιάτα του μενού, αλλά και τις επιλογές ημέρας. Τα πιάτα ημέρας, μάλιστα, δεν αφορούν μόνο κρεατικά, αλλά και ορεκτικά.

Με πρωταγωνιστή το καλό κρέας

Τα κρεατικά είναι οι πρωταγωνιστές του μενού και από αυτά θα ξεκινήσουμε πριν περάσουμε στις υπόλοιπες προτάσεις που μπορούν γεμίσουν το τραπέζι σας.

Αγριογούρουνο σιγομαγειρεμένο στη γάστρα με κυδώνι

Είτε στη σχάρα είτε σιγομαγειρεμένα όλα είναι πειρασμός. Από την περιοχή της Κερκίνης, έρχονται επιλεγμένα κρέατα από τα οποία δε θα έλειπε το βουβάλι.

Σουτζουκάκι Βουβαλίσιο από την περιοχή της Κερκίνης

Τα βουβαλίσια σουτζουκάκια στη σχάρα ή το σιγομαγειρεμένο βουβάλι στη γάστρα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κους κους από βουβαλίσιο γάλα είναι οι δύο επιλογές που έχετε και είναι εξαιρετικές.

Το αρνάκι κάνει την εμφάνισή του με μπριζολάκια σοτέ ενώ μια, επίσης ιδιαίτερη, πρόταση είναι η παντσέτα αγριογούρουνου που καπνίζεται 8 ώρες σε ξυλόφουρνο. Να τονίσουμε ότι τα καπνιστά κρέατα που σερβίρονται καπνίζονται σε ιδιόκτητο καπνιστήριο στη Μακρυνίτσα Σερρών. Στα σιγομαγειρεμένα πιάτα μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι το κότσι που μαγειρεύεται στη γάστρα με μοναστηριακή μπίρα, καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσο. Όσο για το κοτόπουλο μας συστήνεται ως Κότα Αμερικάνικη, που σημαίνει κοτόπουλο σοτέ με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστό μπέικον, ντοματίνια και στραγγιστό γιαούρτι, ένα νοστιμότατο πιάτο. Αν θέλετε και ένα πιάτο συνδυαστικό, τότε μια Τριλογία Κοντοσούβλι με κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι σας ταιριάζει. Αν ενδιαφέρεστε μόνο για μοσχαρίσιο κρέας και η «Νέα Τάξη» είναι μια καλή πρόταση που μεταφράζεται σε κιλότο με σάλτσα από μουστάρδα, κασέρι και λευκό κρασί.

Γενικότερα, από τις προτάσεις του Εβόρα Eatery δε λείπουν οι μπριζόλες και τα φιλέτα ιδιαίτερης κοπής, αλλά και ωρίμανσης, καθώς επίσης και το κυνήγι.

Τα ορεκτικά με τις ιδιαίτερες γεύσεις

Σαλάτες εποχής και ορεκτικά φτιαγμένα με φαντασία και επιρροές από τη Μεσόγειο και τον Πόντο είναι ο επόμενος σταθμός σ’ αυτή την περιήγηση. Ξεχωρίζουμε τη Γραβιέρα ωρίμανσης από την Αμφιλοχία που πανάρεται με σουσάμι και συνοδεύεται από θυμαρίσιο μέλι. Ένα «δυνατό» χαρτί είναι το ποντιακό Περέκ με λεπτό παραδοσιακό φύλλο που φτιάχνεται στο Σάτσι με φρέσκο βουβαλίσιο γάλα και σερβίρεται γεμιστό με φέτα ή λαχανικά ή ανάμεικτα.

Δοκιμάσαμε, επίσης, ρολάκια από φύλλο Βηρυττού με ποντιακό κασέρι Γάης και τσάτνεϊ τριαντάφυλλου που τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Κολοκυθοανθοί, πατάτες baby που, αν θέλετε συνδυάζονται με κιμά και αυγό, κρεμμύδι γεμιστό με κιμά και μπαχαρικά, λουκάνικο βουβαλίσιο με αυγά και Μπέρι Πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή με ποικιλία κασεριών συμπληρώνουν τα πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν άριστα το τσίπουρο, κάποιο από τα ελληνικά κρασιά της wine list που θα βρείτε σε εξαιρετικές τιμές αλλά και τις ιδιαίτερες μπίρες που μας προτείνει το Εβόρα Eatery.

Στο Εβόρα Eatery δίνουν έμφαση στις χειροποίητες γεύσεις, στους συνδυασμούς που θα μας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή και είναι ένα από τα εστιατόρια που οι λάτρεις του καλού φαγητού θα βάλουν στη λίστα των αγαπημένων τους. Άλλωστε οι τιμές είναι προσιτές και ισχύει αυτό που αποτελεί μότο των ιδιοκτητών ότι «το φαγητό είναι για όλους».

Τέλος, πρόκειται για μια δραστήρια και δημιουργική ομάδα που έχει και πολλές συμμετοχές σε γαστρονομικά φεστιβάλ και events γεύσεων, όπως τα Street Food Festivals σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και πολλά ακόμη.

Μια διαδρομή γεύσης από το χωριό στην πόλη. «Village In The City», όπως λένε και εδώ.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Διογένους 13, Τούμπα

Τηλέφωνο
2310930800

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ