Η Θεατρική Ομάδα «Εξαιρέσεις» δίνει για άλλη μια φορά το παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης με το έργο του Ερίκ Βεστφάλ «Εσύ και τα Σύννεφά σου», που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3) για τρεις παραστάσεις το Σάββατο 14, 21 και 28 Μαΐου στις 20:00 και στο cine Αλέξανδρος την Κυριακή 12 Μαΐου στις 20:00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παραστάσεις θα έχουν αποκλειστικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το Δήμο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν είδη ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες.

Κεντρικά πρόσωπα του έργου δυο αδερφές που ζουν απομονωμένες σ’ ένα μικρό διαμέρισμα, σε μια επαρχιακή πόλη. Η Αντέλ εμμένει στη νοσηρή της επιθυμία να θυσιάσει τη ζωή της για να φροντίζει την Ερνεστίν, που με την εύθραυστη ψυχική της υγεία, ακροβατεί ανάμεσα σε μια αθωότητα παιδική και μια βία αδυσώπητη. Μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο αποτελεί ο ζωολόγος κύριος Ζομπρόβιτς, ο οποίος τις προμηθεύει με πειραματόζωα από το εργαστήριό του. Η τυχαία επίσκεψη ενός εμπορικού αντιπροσώπου ταράζει τις φαινομενικές ισορροπίες στη σχέση των δύο αδερφών. Τέσσερις χαρακτήρες που έρχονται στη σκηνή για να δώσουν ένα τέλος. Γιατί «Να, πώς γινόμαστε… όταν εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας. Ένα ερείπιο.»

Συντελεστές
Μετάφραση: Χαρά Μπακονικόλα
Σκηνοθεσία: Νικόλας Λαμπάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάγδα Βουκελάτου, Φρόσω Μηλιώνη
Κίνηση: Μάγδα Βουκελάτου
Μουσική επιμέλεια-Σχεδιασμός φωτισμών: Νικόλας Λαμπάκης
Χειρισμός ήχου: Σωτήρης Μανδηλής
Χειρισμός φώτων: Νατάσα Μπουγέλη
Σχεδιασμός Αφίσας: Χρήστος Γλώσσης
Οργάνωση παραγωγής – επικοινωνία: Αντωνία Μπουγέλη, Φρόσω Μηλιώνη

Διανομή
Ερνεστίν: Καλυψώ Μπαλκατζοπούλου
Αντέλ: Έλενα Δαγκλή
Κύριος Ζομπρόβιτς: Λευτέρης Τραχανίδης
Εμπορικός αντιπρόσωπος: Νικόλας Λαμπάκης

info
Βαφοπουλείο Πνευματικο Κέντροo (Γ. Βαφόπουλου 3) για τρεις παραστάσεις το Σάββατο 14, 21 και 28 Μαΐου στις 20:00 και στο cine Αλέξανδρος την Κυριακή 12 Μαΐου στις 20:00.