Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή τους από την αγορά, τα Estia Awards προχωρούν δυναμικά στη δεύτερη συνεχή διοργάνωση. Tα Estia Awards επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις εστίασης που διακρίνονται για την αριστεία και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας: από τα food&drink concepts μέχρι την εξυπηρέτηση και από τη διακόσμηση του καταστήματος ή την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μέχρι τις πράξεις κοινωνικής προσφοράς.

Στόχος των βραβείων είναι να αναδείξουν τους καλύτερους του κλάδου, αλλά και τις επιμέρους πρακτικές που εμπνέουν υγιή ανταγωνισμό και αναβαθμίζουν την ποιότητα της υπηρεσίας που λαμβάνει ο καταναλωτής. Ανάμεσά στους διακριθέντες της περσινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Simply Burgers, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Starbucks, Kayak, Chillbox, Today Group, Crepa Crepa, efood, Forky, Delivery.gr, Blé, Yiamas Gastro Bar και Coffeelab Microroasters.

Τα Estia Awards

  • έρχονται για να αναδείξουν την ποιότητα των γεύσεων που θα θέλαμε να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας: από έναν σωστά φτιαγμένο εσπρέσο και μια τυρόπιτα με «αληθινό» τυρί, μέχρι ένα ζουμερό burger από κιμά καλής ποιότητας, ένα πραγματικά ξεχωριστό κοκτέιλ κι ένα «διαφορετικό» επιδόρπιο.
  • φέρνουν σε πρώτο πλάνο τις προσιτές πολυτέλειες και απολαύσεις: το εστιατόριο με την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, το café με το άψογο σέρβις, το  delivery που μας κερδίζει με την σταθερή του ποιότητα, το αρτοποιείο-κρυφό θησαυρό, το street food-ανακάλυψη.
  • προσμετρούν το σύνολο των διαδικασιών που συνεισφέρουν στην ποιότητα και στη συνέπεια της προσφερόμενης υπηρεσίας. Δεν μένουν μόνο στο φαγητό, αλλά συνυπολογίζουν τη συνολική οργάνωση της επιχείρησης. Στόχος τους είναι να ενθαρρύνουν τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος της ποιότητας της υπηρεσίας που λαμβάνει ο καταναλωτής.

Η κριτική επιτροπή
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Χρήστος Φώλιας ενώ επιβεβαιωμένα μέλη οι κ.κ.: Αντελίνα Βάρφη, Πρόεδρος FBMA Greece,  Θανάσης Γιαλούρης, Forum Εκδοτική, Κώστας Γιάντσιος, Διευθυντής Σύνταξης Biscotto, Γιώργος Καραγιάννης, Μάγειρας-Συγγραφέας, Βιργινία Καραούζα, Service Excellence Specialist, Μίλτος Καρούμπας, Chef’s Club, Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner Focus Bari, Αχιλλέας Κρητικός,  Interior Architect, Εμμανουήλ Κυριακίδης, Starwood Hotels & Resorts, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine, Κατερίνα Λεγάκη,  Οινολόγος – Δημοσιογράφος, Νίκη Μηταρέα, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, Εύα Μονοχάρη Food4Good – Funky Cook , Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Chef -Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής, Γιώργος Μπάλτας, Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αντώνης Δ. Παναγιωτόπουλος, Ελληνική Ακαδημίας Γεύσης, Αθηνά Πάνου, Συγγραφέας – “Sugar Buzz”, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Chef, Βησσαρίων Παρθένης Chef,  Γιώργος Πίττας, Μέλος ΔΣ Ξ.Ε.Ε – Επικεφαλής του “Ελληνικού Πρωινού”, Νικόλας Ραδίσης, Σύμβουλος Μπύρας – Ιδρυτής του BeerBartender,  Ιωάννα Σταμούλου, Διευθύντρια Σύνταξης Olive Magazine, Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης, Γιάννης Τσάκνης, ΤΕΙ Αθήνας, Νίκος Φωτιάδης, Executive Chef της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος – Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας.

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα
Τη βράβευσή τους στα Estia Awards μπορούν να διεκδικήσουν τόσο μεμονωμένες επιχειρήσεις όσο και αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς εστίασης: Restaurant, Grill, Pizza, Burger, Snack & Coffee Takeaway, Street food, Café – Bar, Gelateria-Frozen Yogurt , Creperie, Juice Bar, Bakery, Patisserie και Catering.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017ενώ η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μία λαμπρή τελετή απονομής τον Δεκέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.estiaawards.gr .

Πληροφορίες
Στέλιος Κασιός, τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 320), fax: 210 6617 778, e-mail: [email protected]