Κάθε Τρίτη το Ergon Foods μοιράζεται μαζί μας απλές αλλά πραγματικά απολαυστικές συνταγές χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας προϊόντα από την Αγορά του. Βρείτε τα στα καταστήματά του και δημιουργήστε πιάτα που θα λατρέψετε!

Μανιταροπίλαφο

Για 2 μερίδες

Υλικά
150 γρ μανιταροπίλαφο, 1 μεσαίο κρεμμύδι, 50 γρ μανιτάρια πορτσίνι, 80ml ξηρό λευκό κρασί, 10 γρ αποξηραμένα μανιτάρια, 50 γρ βούτυρο ανάλατο, 80 γρ γραβιέρα, 5 γρ chives, αλάτι & πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα chives. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ με χλιαρό νερό για 10’. Βαζουμε ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και μετά από λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αμέσως μετά ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15’ περίπου μέχρι το ρύζι να είναι μαλακό από έξω και ελαφρώς τραγανό από μέσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τρίβουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτα με chives και έξτρα γραβιέρα.