Η ομάδα θεάτρου C. for Circus ανακοινώνει τη δημιουργία τριών νέων εργαστηρίων: Εργαστήριο Ενηλίκων, Εργαστήριο Εφήβων, Παιδικό εργαστήριο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον τρόπο δουλειάς μας. Για το λόγο αυτό, τα πρώτα μαθήματα των εργαστηρίων είναι δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς καμία δέσμευση. Στα εργαστήριά μας μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται. Δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη επαφή με το θέατρο ή την κίνηση.
Ο άνθρωπος χαμένος στα «πρέπει» της κοινωνικής του συμπεριφοράς, ξεχνάει τον εαυτό του. Ξεχνάει αυτό το «εγώ» του παιδιού που κρύβει μέσα του. Η χαμένη μας αθωότητα είναι που μας αγγίζει σε οτιδήποτε μας συγκινεί. Η ειλικρίνεια που μπορεί να διαπνεύσει ένα πρόσωπο με μία μόνο κίνηση ή λέξη. Όταν πέφτει το προσωπείο που φοράς για να υποδυθείς τους ρόλους της καθημερινότητάς σου. Μα, στο θέατρο υποδύεσαι ρόλους… Όχι. Στο θέατρο παύεις να υποδύεσαι. Στο θέατρο βρίσκεις τον εαυτό σου, στο θέατρο Είσαι. Και τότε είναι που δε διστάζεις να πεις «είμαι ηθοποιός».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:
Η δουλειά τον πρώτο χρόνο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ευαισθησίας των ηθοποιών (αισθαντικότητα) και στην εξομάλυνση των παραμορφώσεων της καθημερινότητας. Η ζωή ενός ανθρώπου στη σύγχρονη αστική κοινωνία κυριαρχείται από ένα σύνολο κανόνων και τυπικών συμπεριφορών που βάζουν όρια στο σώμα και στην ψυχή μας. Ο ηθοποιός μέσα από μία σειρά εντατικών ασκήσεων καταφέρνει να αφήσει αυτά τα άχρηστα «πρέπει» και τη (καθημερινή) μάσκα του στα παρασκήνια. Ανακαλύπτει ότι ο μόνος κανόνας για τον ηθοποιό, η μόνη βασική αρχή είναι μία κατακόρυφη βουτιά στη ζωή, να αφήσει κάθε δισταγμό, κάθε φόβο έκθεσης και να αφεθεί στη σκηνική ζωή, στις στιγμές της παράστασης και της πρόβας, να αφήσει το σώμα του και την ψυχή του να ζήσουν ελεύθερα και πλήρως. Έτσι ένας Άνθρωπος γεννιέται, ο ηθοποιός έπεται.
Δάσκαλος στο εργαστήρι υποκριτικής ενηλίκων είναι ο σκηνοθέτης της ομάδας «Ο επιπόλαιος Φρεντ» και μέλος της «C. for Circus» Σφυρής Γιωργής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Σφυρής Γιωργής
Ώρες: Ένα μάθημα 4 ωρών ανά εβδομάδα*
Πρώτη μέρα συνάντησης: 9/10 στις 19:00-23.00
Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας: 9, 16, 23 και 30/10 στις 19:00-23.00
Μηνιαία συμμετοχή: 40 ευρώ (+23% Φ.Π.Α.)
Χώρος: Πτολεμαίων 29Α στη στοά, 7ος όροφος
Τηλ. επικ.: 6948785947(vodafone), 6979903705(cosmote), 17:00-22:00
e-mail: [email protected]
*Οι οριστικές ώρες και μέρες των εργαστηρίων θα αποφασιστούν έπειτα από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους στις πρώτες συναντήσεις

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΗΒΩΝ:
Οι «Μικροί Μάγοι», η εφηβική ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου , μετράνε ήδη δύο χρόνια. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την παράσταση «Φρεναπάτη» του Pierre Corneille. Πέρυσι, έπειτα από μήνες προβών και παιχνιδιού παρουσίασαν την παράσταση «4 μέτρα πάνω από τον ουρανό! », αλλά αυτή τη φορά με δικά τους κείμενα, μπαίνοντας στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης με κάθε τρόπο.
Φέτος οι Μικροί μας Μάγοι μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν κι άλλα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο με το δικό μας τρόπο. Παίζοντας πάνω στη σκηνή. Γιατί το θέατρο είναι παιχνίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Κοτταράκου Χρύσα, Συναπίδου Κατερίνα
Ώρες: Ένα μάθημα 3 ωρών ανά εβδομάδα
Πρώτη μέρα συνάντησης: 20/10 στις 11:00
Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας: 20 και 27/10 στις 11:00-14.00
Μηνιαία συμμετοχή: 30 ευρώ (+23% Φ.Π.Α.)**
Χώρος: Πτολεμαίων 29Α στη στοά, 7ος όροφος
Τηλ. επικ.: 6948298063 (cosmote), 6947164961 (vodafon), 17:00-22:00
e-mail: [email protected]

** Για αδέρφια που θα συμμετέχουν είτε μαζί σε ένα εργαστήρι, είτε σε διαφορετικά η τιμή θα είναι και για τους δύο 50 ευρώ (+23% Φ.Π.Α.)

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:
Μέσα στην καθημερινή ζωή, την κοινωνία, αλλά και το σχολείο, προκύπτουν συνεχώς ιδέες, ανάγκες και ενδιαφέροντα στα παιδιά. Αυτά τα ενδιαφέροντα μπορούν να γίνουν εμπειρία μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Παίρνοντας, λοιπόν , θέματα που απασχολούν τα ίδια τα παιδιά, προσφέρουμε τη γνώση με την μορφή εμπειρίας μέσω του θεάτρου, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν ανακαλύπτοντας την αληθινή, τη βαθειά γνώση.
Ο αυθορμητισμός και η ενέργεια των παιδιών μπορούν να εκφραστούν με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορούν να γράψουν, να μάθουν, να δεχτούν τη γνώση παίζοντας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι η γνώση γίνεται εμπειρία, απόλαυση, όπως απόλαυση είναι και η πραγματική -η ουσιαστική- ζωή. Έτσι η γνώση γίνεται αντιληπτή στο χώρο και στο χρόνο, γίνεται αφορμή για δημιουργία. Μια ώθηση χρειάζονται τα παιδιά, μια ιδέα, μια λέξη και μετά μπορούν να σου χτίσουν ολόκληρο κόσμο.
Η υπεύθυνη εργαστηρίου είναι η Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος της ομάδας θεάτρου «Ο επιπόλαιος Φρεντ».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου
Ώρες: Ένα μάθημα 2 ωρών ανά εβδομάδα
Πρώτη μέρα συνάντησης: 26/10 στις 11:00
Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας: 26/10 και 2/11 στις 11:00-13.00
Μηνιαία συμμετοχή: 30 ευρώ (+23% Φ.Π.Α.)**
Χώρος: Πτολεμαίων 29Α στη στοά, 7ος όροφος
Τηλ. επικ.: 6948785947(vodafone), 6979903705(cosmote), 17:00-22:00
e-mail: [email protected]

** Για αδέρφια που θα συμμετέχουν είτε μαζί σε ένα εργαστήρι, είτε σε διαφορετικά η τιμή θα είναι και για τους δύο 50 ευρώ (+23% Φ.Π.Α.)