Για πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού τη Δευτέρα 15/7 και πιθανή νέα επιδείνωση αρχής γενομένης την Τρίτη 16/7 προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΜΥ σημειώνει πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τη Δευτέρα 15/7 καταδεικνύουν πως ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας θα είναι βελτιωμένος, μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο (13-14/7). Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τρίτη 16/7 και την Τετάρτη 17/7, όμως, η εικόνα ενδέχεται να αλλάξει, λόγω του σχηματισμού βαρομετρικού χαμηλού στον κόλπο της Γένοβας, το οποίο θα κινηθεί ανατολικά.

Συνεπώς, η ΕΜΥ εκτιμά πως την Τρίτη 16/7 μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται και την Τετάρτη 17/7, ενώ η Υπηρεσία δεν αποκλείει την έκδοση έκτακτου δελτίου.

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου (13-14/7) χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία ονόμασε το σύστημα «Αντίνοος». Μόνο την Κυριακή 14/7 καταγράφηκαν περισσότεροι από 3.600 κεραυνοί, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ