Ξαναχτύπησε σήμερα Δευτέρα 11/1 το κουδούνι στα δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς Σταθμού της χώρας μας μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης.

Ισχύουν τα μέτρα προστασίας που γνωρίζαμε ως τώρα, δηλαδή ξεχωριστές αναχωρήσεις, τα παιδιά να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τον καθαρισμό και αερισμό των σχολικών αιθουσών να είναι συχνός και σχολαστικός κ.ά.

Η μεγάλη διαφορά με πριν είναι ότι πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα γεγονός που καθιστά τις συνθήκες στις αίθουσες πιο δύσκολες. Ένα σχολείο στη Χαλάστρα, λοιπόν, συγκεκριμένα το 2ο Δημοτικό Χαλάστρας ζητάει από τους γονείς να έχουν μαζί τους οι μαθητές μία κουβέρτα, προκειμένου να παραμένουν ζεστοί καθώς η αίθουσα θα αερίζεται συχνά.

Συγκεκριμένα στον κανονισμό λειτουργίας που αναρτήθηκε στο blog του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας στις 8-1-2021 αναφέρεται:

«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο».

Δείτε όλη την ανακοίνωση.

Photo by john vicente on Unsplash