Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη., που μοιάζει με τη Γη, να κάνει κύκλους γύρω από ένα κοντινό αστέρι στη ζώνη Goldilocks του γαλαξία μας. Το Kepler-186f απέχει περίπου 500 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Κύκνου. Η κατοικήσιμη ζώνη, που επίσης προσδιορίζεται ως η ζώνη Goldilocks, είναι η περιοχή γύρω από ένα αστέρι μέσα στην οποία αντικείμενα πλανητικής μάζας με αρκετή ατμοσφαιρική πίεση μπορούν να διατηρήσουν υγρό νερό στις επιφάνειές τους.

«Γνωρίζουμε μόνο έναν πλανήτη όπου επιβιώνει η ζωή – τη Γη. «Όταν κυνηγάμε ζωή έξω από το ηλιακό μας σύστημα, εστιάζουμε στην ανακάλυψη πλανητών που μιμούνται χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τη Γη», δήλωσε η Elisa Quintana, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο SETI στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA. στο Moffett Field, Καλιφόρνια, και ο κύριος συγγραφέας του. εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science. «Η ανακάλυψη ενός κατοικήσιμου πλανήτη σαν τη Γη είναι μια σημαντική ανακάλυψη.»

Το γειτονικό αστέρι του Kepler-186f έχει το ήμισυ της μάζας και του μεγέθους του Ήλιου του ηλιακού μας συστήματος και λαμβάνει μόνο το ένα τρίτο της ενέργειας που λαμβάνουμε από τον Ήλιο μας. Το Kepler-186f περιφέρεται γύρω από το αστέρι του μία φορά κάθε 130 ημέρες

Εκτός από τον Kepler-186f, υπάρχουν άλλοι 4 πλανήτες περιφέρονται γύρω από ένα κοντινό αστέρι στο σύστημα Kepler-186f. Αυτό σημαίνει ότι αν το γειτονικό αστέρι σε αυτόν τον πλανήτη είναι ακριβώς όπως ο Ήλιος μας, τότε η πιθανότητα ζωής σε αυτόν τον πλανήτη αυξάνεται.

«Γνωρίζουμε μόνο έναν πλανήτη όπου επιβιώνει η ζωή – τη Γη. «Όταν κυνηγάμε ζωή έξω από το ηλιακό μας σύστημα, εστιάζουμε στην ανακάλυψη πλανητών που μιμούνται χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τη Γη», δήλωσε η Elisa Quintana, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο SETI στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA. «Η ανακάλυψη ενός κατοικήσιμου πλανήτη σαν τη Γη είναι μια σημαντική ανακάλυψη».

Το γειτονικό αστέρι του Kepler-186f έχει το ήμισυ της μάζας και του μεγέθους του Ήλιου του ηλιακού μας συστήματος και λαμβάνει μόνο το ένα τρίτο της ενέργειας που λαμβάνουμε από τον Ήλιο. Το Kepler-186f περιφέρεται γύρω από το αστέρι του μία φορά κάθε 130 ημέρες.