Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση για να εφαρμοστεί εδώ και τώρα το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα ελήφθη. Ετσι, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.

Οπως έγινε γνωστό, στις 15.00 σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Στις 13.00 συνεδριάζουν οι ειδικοί και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνουν και νέα μέτρα. Αυτό που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, είναι οι ειδικοί να προτείνουν να σταματήσει η μουσική στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν συστάσεις και για όριο ατόμων για ρεβεγιόν σε σπίτια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αλλάξει και η ώρα που προβλέπεται για κλείσιμο της εστίασης, καθώς είχε ανακοινωθεί πως θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και πλέον στο τραπέζι βρίσκεται να κλείνουν στις 23.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, αυτή τη στιγμή το 70% στα λύματα της Αθήνας είναι από την μετάλλαξη «Όμικρον», κάτι που αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα νωρίτερα αλλά και πιθανώς να τα ενισχύσει.
Πηγή: typosthes.gr