Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ, παρουσία εισαγγελέα.

Σε ποια σημεία;

Η επιχείρηση έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους, στη λεωφόρο Νίκης και στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Παύλου Μελά και Παλαιών Πατρών Γερμανού, σε εφαρμογή του νέου νόμου 4483/17. Τα παρανόμως τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα απομακρύνθηκαν από τα πεζοδρόμια και φορτώθηκαν σε φορτηγά του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί ο δημόσιος χώρος και να συμμορφωθούν οι καταστηματάρχες.

Δηλώσεις

Τους ελέγχους συντονίζουν η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αννα Αγγελίδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου, ενώ ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, έχει δηλώσει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των γιορτών σε ολόκληρη την πόλη.

«Βγάλαμε και σήμερα τρία φορτηγά. Καλύψαμε την περιοχή από Σβώλου, Παύλου Μελά, Παλαιών Πατρών Γερμανού, τον άξονα της Αριστοτέλους και Λεωφόρο Νίκης», ανέφερε, μιλώντας στο thestival.gr, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αστυνόμευσης, Λευτέρης Κιοσέογλου.

«Αυτό θα γίνει καθεστώς στην πόλη. Του χρόνου θα γίνουν έλεγχοι για κάθε περιοχή ξεχωριστά», επισήμανε ο κ. Κιοσέογλου και πρόσθεσε πως «αντιδράσεις υπάρχουν από τους καταστηματάρχες. Ωστόσο, όταν βλέπουν την παρουσία του εισαγγελέα και της ΕΛ.ΑΣ. σταματούν αυτές οι αντιδράσεις και γίνεται δουλειά όσο καλύτερα γίνεται».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ