Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, σε συνέχεια των κινηματογραφικών προβολών στη Γειτονιά με μια κοινή ανάγκη για αφύπνιση, προβληματισμό και συλλογική συνεύρεση, συνεχίζει να διοργανώνει τις κινηματογραφικές προβολές στο Πάρκο Τσέπης αυτή τη φορά με τη δικιά σας πρόταση ταινίας που μοιραστήκατε στην πρώτη προβολή!

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 21:00 στο Πάρκο Τσέπης (Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπηνού) προβάλλεται η ταινία «Το Αγόρι που Δάμασε τον Άνεμο» (2019) σε σκηνοθεσία του Chiwetel Ejiofor.

Στον χώρο του Πάρκου θα βρείτε λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι, μερέντα και μπισκότο, μπύρες και δροσερά αναψυκτικά για την οικονομική ενίσχυση του Πάρκου.

Υπόθεση

Ένα τρυφερό βιβλίο γίνεται μια μεγάλη ταινία. Η αληθινή ιστορία του William Kamkwamba από το Μαλάουι της Αφρικής, που με μόνα εφόδια την θέλησή του και μερικά ξεχασμένα βιβλία της βιβλιοθήκης του χωριού του, δημιούργησε σε ηλικία 14 ετών έναν ανεμόμυλο φέρνοντας τον ηλεκτρισμό, το νερό και την σπίθα της καινοτομίας στον τόπο του. Μια ταινία για τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση των φτωχών, τη διαφθορά των πολιτικών, για τη ζωή σε μια χώρα τελείως διαφορετική από τα πρότυπα της Δύσης.

Trailer

 

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου

Αυτές τις ημέρες γίνονται κατασκευαστικές εργασίες στο Πάρκο για τη δημιουργία ενός πέτρινου διαδρόμου. Έτσι, όπως και στην πρώτη προβολή, θα υπάρχει ένα μονοπάτι με ρεσό που θα σας οδηγήσει στα καθίσματα για την προβολή, ώστε να διασφαλιστεί η προφύλαξη της κατασκευής.

Καθώς το Πάρκο αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης στη Γειτονιά και με αίσθημα αλληλεγγύης προς όλους και όλες, την ημέρα της προβολής θα υπάρχει μια κατανομή των καθισμάτων στο χώρο, επιθυμώντας να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να δημιουργηθεί ένας τόπος συνάντησης που σέβεται και προσκαλεί όλες τις ηλικίες.

*Σε περίπτωση βροχής θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση

Όπως πάντα, η είσοδος είναι δωρεάν.

Φέρτε το καρεκλάκι σας, την κουρελού σας ή το σκαμπό σας και φυσικά τη διάθεση σας!

Ταινίες Cine News