“Κλεισμένα Σπίτι”: Ένα podcast για τα παιδιά που είναι αυτές τις μέρες κλεισμένα στο σπίτι, φτιαγμένο από τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι.

Αυτό το κείμενο αφορά τα παιδιά που #μένουνσπίτι και θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους όσο πιο δημιουργικά γίνεται. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να φτιάξετε το δικό σας podcast; Πρόκειται για ένα podcast για τα παιδιά που είναι αυτές τις μέρες κλεισμένα στο σπίτι, φτιαγμένο από τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι.

Η ιδέα, εμπνευσμένη από το The Greek Podcast Project και την αθηΝΕΑ, είναι να δημιουργηθεί ένα podcast με παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο, που είναι κλεισμένα στο σπίτι, για να ακούσουμε πώς είναι τα πράγματα εκεί που είστε και πώς γεμίζετε τον χρόνο σας. Διασκεδαστικό για γονείς και παιδιά!

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα podcast! Μπορείτε να το κάνετε στο κινητό, laptop ή μαγνητόφωνο των γονιών σας.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για να λάβετε μέρος 

Τα 5 απλά βήματα για να φτιάξετε το δικό σας podcast:

1) Ηχογραφήστε το podcast σας.

Προσπαθήστε το υλικό που θα στείλετε να έχει από 2 μέχρι 10 λεπτά διάρκεια.

Ηχογραφήστε κρατώντας το κάτω μέρος του κινητού (μικρόφωνο) σχετικά κοντά στο στόμα σας ή προς τον ήχο που θέλετε να ακούσουν.

Όσο για το θέμα του podcast, μπορεί να είναι όποιο θέλετε εσείς!

Στείλτε τη δική σας ηχογράφηση στο [email protected]  

Μερικές ιδέες:

– Βαθμολογήστε μια ταινία
Έχουμε δει τόσες ταινίες αυτήν την εβδομάδα! Εσείς; Διαλέξτε μία και παρουσιάστε μας την κριτική σας. Πείτε μας τι έγινε στο έργο, ποιοι ήταν οι καλύτεροι χαρακτήρες και γιατί, τι σας άρεσε και τι δε σας άρεσε. Τι βαθμολογία του δίνετε; Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για το αγαπημένο σας βιβλίο, τραγούδι, παιχνίδι ή την αγαπημένη σας συνταγή.

– Ιστορικό podcast
Διαλέξτε ένα ιστορικό γεγονός ή ένα γεγονός από τη μυθολογία και πείτε μας τι συνέβη. Ποιος εφηύρε τα αεροπλάνα; Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Ποια ήταν η θεά Αθηνά και τι έχτισαν οι Αθηναίοι προς τιμήν της; Τι έγινε στην Οδύσσεια;

– Το ξεχωριστό αντικείμενο
Διαλέξτε ένα ξεχωριστό ή περίεργο αντικείμενο μέσα στο σπίτι ή στον κήπο σας και πείτε μας τα πάντα γι’ αυτό! Πώς μοιάζει; Πώς μυρίζει; Τι ήχο βγάζει; Από πού ήρθε; Τι κάνει; Τι το κάνει ξεχωριστό;

– Συμβουλευτικό podcast
Ποια είναι κάποια από τα πράγματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της ηλικίας σας; Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που προσπαθεί να διαλέξει σε ποιόν όμιλο θέλει να γραφτεί ή τι είδους σπορ ή δραστηριότητα θέλει να ξεκινήσει;

– Συζήτηση
Μιλάτε στο τηλέφωνο ή με βίντεο με τους συμμαθητές και φίλους σας; Ηχογραφήστε τις συζητήσεις σας και μοιραστείτε τις μαζί μας! Κάποια από τα ωραιότερα podcasts είναι απλές συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων, μπορείτε να κάνετε κι εσείς ίδιο.

– Πάρτε μια συνέντευξη
Μπορείτε να πάρετε συνέντευξη από έναν μεγάλο ή ένα άλλο παιδί. Αν δεν έχετε ξαναπάρει συνέντευξη, μερικές ιδέες. Προς γονείς: Ποιες είναι κάποιες αναμνήσεις σου από όταν ήσουν στην ηλικία μου; Γιατί με ονομάσατε έτσι; Προς άλλα παιδιά: Ποια είναι δύο πράγματα που σε έκαναν να γελάσεις αυτήν την εβδομάδα; Ποιο είναι το πιο γενναίο πράγμα που έχεις κάνει; Ποιο είναι το τελευταίο βιβλίο που διάβασες και γιατί σου αρέσει; Αν ήσουν σούπερ ήρωας, ποια θα ήταν η υπερδύναμή σου;

– Ειδήσεις του σπιτιού
Κάντε ένα ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στο σπίτι σας. Τι έγινε χθες; Τι γίνεται σήμερα; Αύριο; Πώς είναι ο καιρός; Τι παιχνίδι παίξατε; Ποιος κέρδισε; Ποια ήταν η στρατηγική του;

– Μουσική
Παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Ηχογραφήστε τον εαυτό σας όταν κάνετε εξάσκηση ή παίξτε μας μια δική σας σύνθεση. Δε χρειάζεται να είναι τέλειο! Πείτε μας και λίγα λόγια για το κομμάτι που ακούσαμε.

2) Ζητήστε την άδεια των γονιών σας.

Μιλήστε με τους γονείς σας και βεβαιωθείτε ότι είναι σύμφωνοι να συμμετέχετε στο Kids Podcast Challenge, στέλνοντάς μας το ηχητικό υλικό που θα ηχογραφήσετε. Αν είναι σύμφωνοι, μπορούν να στείλουν email στο [email protected] για να τους σταλεί η φόρμα συναίνεσης που θα χρειαστεί να υπογράψουν και να την επιστρέψουν, ώστε να είναι οι αρμόδιοι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το υλικό σας.

3) Δώστε ένα όνομα στο podcast σας και πείτε από πού το στέλνετε.

Παράδειγμα: “Είμαι η Κατερίνα και σας γράφω από την κουζίνα μου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το podcast έχει τίτλο: “Τι είναι το πιο παλιό πράγμα στο ψυγείο;” και μέσα απ’ αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι το πιο παλιό πράγμα στο ψυγείο του σπιτιού μας.

4) Στείλτε το podcast και την υπογεγραμμένη φόρμα συναίνεσης.

Οι γονείς σας μπορούν να στείλουν το υλικό και την υπογεγραμμένη φόρμα συναίνεσης στο [email protected]

5) Τελευταίο βήμα: ελέγξτε το email σας

Θα σας έρθει επιβεβαίωση όταν λάβουν το podcast σας και θα σας ενημερώσουν όταν βγει. Είναι ένα μεγάλο πείραμα και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να πετύχει!

Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, στείλτε στο [email protected] ή [email protected]

The Greek Podcast Project & αθηΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ