Ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίριο κυριολεκτικά μπροστά στη θάλασσα, αφού απέχει λίγα μέτρα από την παραλία του Ν. Μαρμαρά, μας συστήθηκε το περσινό καλοκαίρι και συνεχίζει φέτος ανανεωμένο την καλοκαιρινή του διαδρομή. Το «Κάστρο» συνδυάζει άνετη διαμονή, πρωινό και φαγητό για όλους, μια φιλόξενη αυλή και ένα beach bar για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας «ψαγμένη» μουσική και cocktails. Μια ολοκληρωμένη και ποιοτική πρόταση.

Διαμονή σε ανακαινισμένα δωμάτια

Το «Κάστρο» διαθέτει επτά δωμάτια στον όροφο. Τα πέντε με θέα στη θάλασσα και τα δύο «κοιτάζουν» στο βουνό. Τρία από τα δωμάτια είναι τρίκλινα που σημαίνει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερη παρέα ή ένα ζευγάρι με παιδί. Μάλιστα είναι ανακαινισμένα και μας περιμένουν για να βάλουμε και εμείς την ανανεωμένη καλοκαιρινή μας διάθεση. Τόσο στην αυλή του, όσο και στο beach bar έχουν γίνει πολλές αλλαγές με νέο σαλόνι, μαξιλάρες και άλλες προσθήκες.

 

 

Specialty coffee, πρωινό και νέο μενού

Ο καφές είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο των προτάσεων, αφού έχει επιλεγεί ως ένας specialty coffee από την ομάδα «Kudu Coffee Roasters). Μέχρι τις 15:00 μπορείτε να απολαύσετε πρωινό και brunch με επιλογές από τον κατάλογό του.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά τις γεύσεις χουν επιλεγεί προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής και αυτό είναι χαρακτηριστικό της φροντίδας των ανθρώπων του Κάστρου για την ποιότητα που παρέχουν στις υπηρεσίες τους. Το πρωινό είναι δωρεάν για τους ενοίκους των δωματίων αλλά μπορεί να το απολαύσει όποιος το επιθυμεί μαζί με καφέ και χυμούς μόνο με πολύ προσιτή χρέωση.

 

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι αυτή του μενού. Πλέον εκτός από τα γνωστά snacks, συναντούμε και πιο εστιατορικές προτάσεις, όπως τα πιάτα ζυμαρικών και ριζότο. Το μενού μπορείτε να το απολαύσετε τόσο στην αυλή και το σαλόνι, όσο και στο beach bar.

Όπως είπαμε το Κάστρο απέχει ελάχιστα μέτρα από τη θάλασσα και έτσι από την αυλή του μετά το πρωινό πηγαίνεις στο beach bar, ακριβώς απέναντι και συνεχίζετε απολαμβάνοντας το μπάνιο σας με καφεδάκι, από επιλεγμένο ειδικό χαρμάνι, όπως είπαμε, δροσιστικούς χυμούς αλλά και cocktails, όπως αυτά που σερβίρει η ομάδα του Urania Rooftop Bar στη Θεσσαλονίκη, που σημαίνει ότι η ποιότητα των υλικών και η φαντασία των bartenders είναι ο λόγος που πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, άλλωστε, και εδώ το γνωρίζουν καλά.

Η μουσική είναι ιδανική για να χαλαρώσετε με ήχους jazz, eclectic, bossa nova. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Μια από τις ιδιαίτερες προτάσεις είναι οι κινηματογραφικές προβολές που παραπέμπουν σε ατμόσφαιρα θερινού σινεμά. Γενικότερα μια ανήσυχη ομάδα ανθρώπων θέλει να σας μεταδώσει την εμπειρία των ποιοτικών διακοπών αλλά και των σύντομων αποδράσεων για όσους είστε κοντά.

Αυτό το «Κάστρο» δεν είναι απόρθητο, όπως έχετε καταλάβει, αλλά φιλόξενο και γι’ αυτό προτείνουμε να ανακαλύψετε.

Info
Παραλία Νέου Μαρμαρά
Σιθωνία, Χαλκιδική
Τ: 2375072748
Facebook: TOKASTRO
Website: www.tokastro.com
Instagram: @tokastro