Αυτή η ανάρτηση δημιουργείται για να σας συστήσει ένα εργαστάσιο… γεύσεων που φτιάχτηκε για να θυμίζει το σπίτι σου! Να εξηγηθώ. Θα σας παρουσιάσω το Acosta, ένα πραγματικά flavors factory, κι όσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να ορίσω διαφορετικά, γιατί περιλαμβάνει, περίπου τα πάντα. Αναλύω αυτό που μόλις σου έγραψα:

Από τις εφτάμιση έως το τέλος της μέρας!

Που πολλές φορές, σημαίνει «τη μέση της νύχτας»! Το Acosta, ανοίγει στις 07:30. Το λες και νωρίς. Και στις εφτά και μισή, είναι πανέτοιμο να σου προσφέρει τον, εξαιρετικής ποιότητας, πρωινό σου καφέ, και από τις 9, είναι διαθέσιμο και το εξωφρενικά νόστιμο πρωινό, που κινείται από το αλμυρό έως το γλυκό, περιλαμβάνοντας γευστικά παιχνίδια. Άλλωστε, αυτό το «factory» στο όνομά του, έχουν φροντίσει να αιτιολογείται απόλυτα και συνεχώς.

Καθώς περνά η ώρα και η μέρα τρέχει, το Acosta, «παράγει» ξαφνικά υπέροχους τσιπουρομεζέδες, με τελικό σκοπό, διαβολικό, ναι, να μυρίσεις τα αρώματα της κουζίνας όσο πλησιάζει το μεσημέρι! Όσο για την ποιότητα και τις γεύσεις των πιάτων που φτάνουν στο τραπέζι σου, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και καλό είναι να το ξέρεις.

Η πανούργα ομάδα του Acosta, έχει χτίσει έναν κατάλογο, που θα εξυπηρετήσει πρακτικά, όλη σου τη μέρα. Και με τα τρομερά της κοκτέιλ, την αρχή της νύχτας σου…

Μια μεγάλη οικογένεια.

Το Acosta είναι το τέταρτο παιδί μιας νέας οικογένειας. Τα τρία προηγούμενα είναι υγειέστατα, ψηλώνουν και χαμογελούν. Άλλωστε, το όνομα του χώρου, είναι ο συνδυασμός της Αναστασίας και του Κώστα. Και η μόνη τους σκέψη ήταν το νέο τους καμάρι, να τυλιχτεί με την φιλοσοφία τους. «Εδώ, πρέπει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.» Και αυτό ακριβώς πέτυχαν.

Το Acosta, σχεδόν σε αναγκάζει να νιώσεις όμορφα, να νιώσεις οικεία, να χαλαρώσεις και να αφεθείς στα ταξίδια που έχουν ετοιμάσει για σένα και τον ουρανίσκο σου. Αν δεν με πιστεύεις, κάνε μια βόλτα στα σχόλια της σελίδας τους. Οι πελάτες έχουν πάψει να θεωρούνται πελάτες. Είναι φίλοι καλοί και επισκέπτονται τον χώρο, ξανά και ξανά. Έχουν ανάγκη να βρεθούν στο περιβάλλον που τους έκανε να νιώσουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Έχουν ανάγκη να βρεθούν σ’ ένα ζεστό περιβάλλον όπου και μπορείς να βρεις νόστιμο, φροντισμένο φαγητό, καφέ, και πολλά ακόμη… καλούδια. Είναι ένα «εργοστάσιο γεύσεων«, μην το ξεχνάς!

Στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης

Όσον αφορά στην τοποθεσία, η επιλογή τους ήταν αυτονόητη. Το Acosta, έπρεπε να δημιουργηθεί στο μέρος που η πόλη κρατά πιο δυνατό το άρωμά της. Στο μέρος που αφήνεσαι, που ταξιδεύεις στον χρόνο, που η νοσταλγία σε γεμίζει από την κορυφή ως τα νύχια, που γλυκαίνεις και αδειάζεις το μυαλό σου. Στο μέρος που σου θυμίζει σπίτι, που σου ξυπνά αναμνήσεις, που φροντίζει το μέσα σου. Το Acosta, έπρεπε να δημιουργηθεί στα Κάστρα της πόλης, κι αυτό ακριβώς έκανε. Πίσω ακριβώς από τον πύργο του Τριγωνίου. Εκεί που βλέπεις ακόμα το παρελθόν μπροστά σου, που ταξιδεύεις καθισμένος αναπαυτικά, που το βλέμμα σου σκαλίζει την ιστορία που στέκεται όρθια κι αγέρωχη.

Και να σου πω και κάτι; Το Acosta, είναι ένα νεαρό παιδί που έζησε την καραντίνα και τις συνέπειές της κι έτσι ξέρει πώς να σου φερθεί. Πώς να σε αγκαλιάσει, πώς να σε ζεστάνει, πώς να σε ηρεμήσει, πώς να σου φτιάξει ατμόσφαιρα, όποια κι αν είναι η διάθεσή σου. Και μάλιστα, ιδιαιτέρως οικονομικά! Κι αν δεν μπορείς να φτάσεις στον φυσικό του χώρο, το delivery είναι μια κάποια λύση. Για να πάρεις μια γεύση από ένα σπιτικό… εργοστάσιο γεύσεων, στο δικό σου τραπέζι.

Έτσι κλείνουν τα άρθρα οι οικογένειες…

To ACOSTA Flavors Factory, θέλει να ξέρετε πως το σημαντικότερο συστατικό αυτής της συνταγής που μαγειρεύτηκε στα Κάστρα, είστε εσείς. Τα λόγια σας, οι κριτικές σας, η στήριξή σας. Αυτά, αποτελούν την επιβεβαίωση πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Και δεσμεύονται. Να γίνονται συνεχώς καλύτεροι…

Acosta Flavors Factory

Διεύθυνση: Κύπρου 2, Άγιος Παύλος

Facebook: ACOSTA Flavors Factory

Instagram: acostaflavors

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310.210805