Η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική εορτή που λαμβάνει χώρα την 17η Μαρτίου, την επέτειο του θανάτου, κατά την παράδοση, του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick) (περ. 385–461 μ.Χ. ), του σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα και τηρείται από την Καθολική Εκκλησία, την Αγγλικανική Εκκλησία (και ιδίως στην Εκκλησία της Ιρλανδίας), την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Λουθηρανική Εκκλησία. Η ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία και αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλον τον πλανήτη.

Αν δε διοργανώσει ένα μεγάλο Ιρλανδέζικο party για να γιορτάσει τον Άγιο Πατρίκιο το ιρλανδέζικο bar-restaurant στα Λαδάδικα, το The Dubliner, ποιος θα το κάνει; Έτσι, λοιπόν, από το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαρτίου μάς περιμένει με ιρλανδέζικη μουσική, γεύσεις και πολύ ποτό. Ξεκινάει στις 16:00 και θα κρατήσει πολύ. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου με ζωντανή ιρλανδέζικη μουσική και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Πληροφορίες
Κατούνη 16-18, Λαδάδικα
Τ: 2310517865
Από τις 16:00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ