Θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική οικογενειακή Κυριακή; Ελάτε να ασκηθούμε, να διασκεδάσουμε και να συνδεθούμε με τα παιδιά μας στη φύση!
Την Κυριακή 3 Απριλίου η ΚΟΙΝΣΕΠ Οικοδιαδρομές-Ecoroutes μας προσκαλεί στο Φράγμα Θέρμης, σε μία πανέμορφη τοποθεσία μέσα στη φύση, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής γιόγκα, μία ιδιαίτερη πρακτική που αυξάνει την ενσυνείδηση σε παιδιά και εφήβους, την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Η συνάντησή θα ξεκινήσει με μία υπέροχη σύντομη διαδρομή στο μονοπάτι ανάμεσα στο δασάκι και τη λίμνη του φράγματος, όπου αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να συναντήσουμε ερωδιούς,  και άλλα  και να τα παρατηρήσουμε με κιάλια και τηλεσκόπιο.
Το… κυρίως πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μια πρακτική εκπαιδευτικής γιόγκα για οικογένειες και παιδιά από 4 ετών. Μέσα από στοχευμένα παιχνίδια και ασκήσεις, ερχόμαστε σε επαφή με την αναπνοή μας, ανακαλύπτουμε και ενδυναμώνουμε το σώμα και το πνεύμα μας, διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε και μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας. Η εκπαιδευτική γιόγκα μας μαθαίνει να συν-υπάρχουμε χωρίς κριτική και με σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους.
Την πρακτική θα συντονίζει η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Κωνσταντίνου, κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία στο ΑΠΘ και δασκάλα εκπαιδευτικής yoga, πιστοποιημένη από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας.
Στην 60λεπτη πρακτική της yoga για παιδιά και γονείς θα:
παίξουμε παιχνίδια συνεργασίας
θα μάθουμε τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης
θα ηρεμήσουμε το μυαλό μας με τη βοήθεια της φύσης
θα ενεργοποιήσουμε το σώμα μας μέσα από απλές κινήσεις της yoga, όχι μόνο ατομικά, αλλά και σε ζευγάρια
θα κάνουμε ένα υπέροχο δώρο φροντίδας ο ένας στον άλλο!
Δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, αρκεί να έχετε διάθεση για νέες οικογενειακές εμπειρίες.
To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (από 4-6 ετών και από 7-11 ετών). Οικογένειες με παιδιά σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δύο προγράμματα για να συμμετέχουν.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή 3 Απριλίου
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα
Ώρα συνάντησης (Κυριακή 3/4):
Α’ ομάδα (για παιδιά 4-6 ετών): 10:30 – 12:00
Β’ ομάδα (για παιδιά 7-11 ετών): 12:00 – 13:30
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/άτομο (από τρία άτομα και άνω ισχύουν εκπτώσεις)
Σημείο συνάντησης: Αναψυκτήριο του Φράγματος Θέρμης (google maps: https://bit.ly/3JAmXo3)
Οι δράσεις πραγματοποιούνται με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για προστασία από την COVID-19.
Για περισσότερες πληροφορίες https://bit.ly/3uh082b
Κλείστε τις θέσεις σας έγκαιρα!

Δραστηριότητες