Κάθε χρονιά θέτουμε νέους στόχους, ανακαλύπτουμε νέα πράγματα, υλοποιούμε πρωτότυπες ιδέες ανεβάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά! Η επιτυχημένη πορεία των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων και εν γένει των εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου μας βασίζεται στα γερά θεμέλια της αγάπης, στο μεράκι και στη θέληση. Το καλεντάρι κάθε χρονιάς μόνιμα ανανεώνεται, εμπλουτίζεται, καινοτομεί με επίκεντρο τη νέα γενιά που σταθερά αποτελεί για εμάς αστείρευτη πηγή δημιουργίας, αισιοδοξίας και έμπνευσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, κάθε Σάββατο 11:00-12:00

Θέατρο, μουσική, χορός, κίνηση… ένα ταξίδι, με όμορφη παρέα και στο σακίδιο, ευφάνταστα θέματα, παιχνίδι, ανακάλυψη, ελεύθερη έκφραση και γέλιο! Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την κοινωνικότητα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το εργαστήριο, βασίζεται στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες μάθησης, προωθώντας τον πολυδιάστατο ρόλο της αισθητικής αγωγής και προάγοντας τη συναισθηματική και αισθητική ανάπτυξη των παιδιών.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ «ΑΚΑΔΗΜΙΑ»

Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, κάθε Σάββατο 12:15-14:15

Ένα βήμα μπροστά κάνει η θεατρική ταλαντούχα ομάδα του Μουσείου μας… Οι μικροί μας φίλοι θα γράψουν, θα χορογραφήσουν, θα τραγουδήσουν, θα συνθέσουν, θα σκηνοθετήσουν και θα ανεβάσουν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού θεάτρου και με την καθοδήγηση των έμπειρων θεατροπαιδαγωγών μας. Θα βιώσουν τα του θεάτρου «εκ των έσω» αυτή τη χρονιά, ανακαλύπτοντας το «πίσω από τη σκηνή» αλλά και το «επάνω στο σανίδι».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10:00-12:00

Η κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου αποτελεί ένα ζεστό, φιλικό, καθαρό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον που δημιουργεί στα παιδιά την επιθυμία να πειραματιστούν με τις γεύσεις και να παίξουν με υγιεινά υλικά. «Γαργαλώντας» τη φαντασία μας, μαγειρεύουμε πρωτότυπες λιχουδιές και παράλληλα υιοθετούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα! Ετοιμαστείτε λοιπόν για σερβίρισμα υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικής απόλαυσης πιάτων!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, κάθε Σάββατο 12:15-14:15

Η μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου δίνει την έμπνευση για ένα ταξίδι στο χώρο των εικαστικών τεχνών, όπου πινέλα, πηλός, χαρτόνια, ψαλίδια και ψηφιακά προγράμματα συναντούνται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο έκφρασης. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, οι κατασκευές, το animation και οι υπόλοιπες μορφές τέχνης διαδέχονται η μία την άλλη ενεργοποιώντας τη φαντασία των παιδιών και ενισχύοντας την εφευρετικότητα τους. Στο τέλος της χρονιάς, οι μικροί μας καλλιτέχνες θα είναι έτοιμοι για τα εγκαίνια της δικής τους έκθεσης!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2310968531-2 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Περιοχή: Κέντρο

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου&Τρίτης Σεπτεμβρίου