Ο νέος καλλιτέχνης Βασίλης Μιχαηλίδης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης συνομιλεί με διαφορετικές ζωγραφικές διαδικασίες στην δισδιάστατη επιφάνεια, ως σύνθεση και αποτέλεσμα του έργου το συνταίριασμα δύο αντίθετων πεδίων ζωγραφικής.
Στο αρχικό πεδίο δράσης πραγματοποιείται η προετοιμασία του έργου με αναφορά στα μορφολογικά στοιχεία της χειρονομιακής ζωγραφικής, φόρμες που προκύπτουν στη στιγμή, χωρίς προεργασία , τυχαία γεγονότα. Με καθαρότητα στην μορφή, με αυξημένο το μέγεθος της πινελιάς γίνεται έμφαση στην αμεσότητα , ευθύτητα και στον έντονο χαρακτήρα που υλοποιείται κυρίως στον κάθετο άξονα. Το αποτέλεσμα της χειρονομίας πάνω στον καμβά μεταποιείται και λειτουργεί ως αντικείμενο ανάλυσης τροφοδοτώντας την μετέπειτα πορεία της σύνθεσης. Πινελιές με δραματικά μειωμένο μέγεθος καλύπτουν, χωρίς να υπερκαλύπτουν, την χειρονομία με ζωγραφική διαδικασία στην οποία η αισθητική των χρωμάτων και η αλληλεπίδραση τους γίνονται το πρωταρχικό πεδίο, πρακτική στην οποία απαιτείται ακρίβεια και πειθαρχεία στην εκτέλεση της κίνησης. Ένα σύνολο που ταυτοποιείται εκ νέου. Περισσότερο ζωγραφική ή δράση ;

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 στις 8.30 το βράδυ
Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου

Ζήνα Αθανασιάδου Gallery, Π.Π.Γερμανού 5, 546 22 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 275 985 F: 2310 233 093
Email: [email protected], www. zinaathanassiadou.com
Ώρες λειτουργίας: Δευτ, Τετ, Σαβ:10.30-2 Τρ, Πεμ, Παρ:10.30-2 & 5.30-9