Η πρώτη πρόταση προς την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων είναι το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click inside, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η πρόταση του υπουργείου αναφέρει πως το άνοιγμα με click inside στη Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει από αύριο Σάββατο. Υπογράμμισε, πάντως, πως «εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω, μονάχα προτείνω προς τους ειδικούς».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως από αύριο Σάββατο κιόλας πρέπει να λειτουργήσει με το click inside η αγορά της πόλης, για να μην χαθεί ούτε μία ακόμη ημέρα. «Η αγορά, η κοινωνία, ο απλός πολίτης θέλει να μπει σε μία κανονικότητα», υπογράμμισε ο Κ. Ζέρβας απευθυνόμενος προς τόσο προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και προς τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

«Σήμερα θα καταθέσουμε το σχέδιο λειτουργίας της εστίασης»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε και για το σχέδιο της λειτουργίας της εστίασης. Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα των καταστηματαρχών της εστίασης, που ανοίγουν χωρίς να έχουν λάβει οικονομικό βοήθημα, τόνισε ότι το «ΕΣΠΑ δεν μπορεί να αποταμιευτεί «σήμερα» και μπορεί να πάρει δύο χρόνια. Εμείς το κάνουμε σε λιγότερο από δύο μήνες και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους για να δουν τι θα πάρουν και να κάνουν το κουμάντο τους».

Πρόσθεσε πως: «στην 7η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα βγει την επόμενη εβδομάδα θα συμπεριλάβουμε και την εστίαση, είπε και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει σήμερα το υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς της εστίασης για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες».

 

Πηγή: typosthes.gr