Μια σημαντική προσωπικότητα και ένας από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στον χώρο των ελληνικών αποσταγμάτων και του κρασιού, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων. Συνεχιστής μιας οικογενειακής παράδοσης που ξεκίνησε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη με παραγωγή ούζου και συνεχίστηκε στη Χρυσούπολη Καβάλας. Ήταν ο πρώτος αποσταγματοποιός στη Μακεδονία που παρουσίασε εμφιαλωμένο τσίπουρο ενώ στον τομέα του κρασιού με έδρα, από το 2000, το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου στην Όσσα δημιούργησε κρασιά από βιολογικούς αμπελώνες. Γνωστός για το μεράκι του, την τόλμη του και τη διάθεσή του να μεταδώσει τις γνώσεις του στους νεότερους είναι οπωσδήποτε μία μεγάλη απώλεια για την ελληνική κοινότητα των φίλων του κρασιού.