Φρεσκοτηγανισμένοι, πληθωρικοί λουκουμάδες βουτηγμένοι στο μέλι και πασπαλισμένοι με κανέλα. Είμαι από εκείνους που μόλις τους γεύομαι ταξιδεύω πίσω στην παιδική μου ηλικία, που μετά το μπάνιο στη θάλασσα ανυπομονούσα να φάω μία μερίδα ή όταν έλιωνα στον καναπέ της γιαγιάς κάτι πρωινά, με την ίδια να φοράει την ποδιά της και να βάζει όλη της την τέχνη πάνω από το τηγάνι που «τσίριζε», για να ετοιμάσει το αγαπημένο μου γλύκισμα. Με αυτές τις δύο πιο ωραίες μου αναμνήσεις είναι συνδεδεμένοι οι λουκουμάδες και σίγουρα πολλοί θα ταυτιστείτε μαζί μου.

Γύρισα, λοιπόν, την πόλη, δοκίμασα λαχταριστούς παραδοσιακούς, αλλά και πιο μοντέρνους λουκουμάδες και κατέληξα στον χώρο που χωρίς καμία υπερβολή κάνει τους πιο απίθανους vegan λουκουμάδες και θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Μιλάω, φυσικά, για το Dada’s House, έναν χώρο που σας υποδέχεται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και υπόσχεται να σας αφήσει την καλύτερη γευστική εμπειρία.

Τι είναι αυτό που κάνει τους λουκουμάδες να ξεχωρίζουν

Οι vegan λουκουμάδες του Dada’s House φτιάχνονται με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, όπως τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη δική μας κουζίνα, και έρχονται στο τραπέζι πάντα ζεστοί και αφράτοι. Το μείγμα είναι χειροποίητο και ετοιμάζεται εκείνη την ώρα σε μίξερ, με τίποτα να μην έτοιμο από την προηγούμενη μέρα, καθώς δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα. Γι’ αυτό και θυμίζουν τους λουκουμάδες εκείνους της γιαγιάς, τους σπιτικούς.

Τους στρογγυλούς, τραγανούς vegan λουκουμάδες τους θα τους γευτείτε στην απλή, παραδοσιακή τους μορφή, με παραδοσιακό μέλι Σερρών, κανέλα ή σιρόπι, αλλά και σε πιο κολασμένες εκδοχές, όπως γεμιστούς με πραλίνες bueno, λευκή ή merenda, τριμμένο μπισκότο, πουράκια, σπιτικό παγωτό και πολλά ακόμα που θα τα ανακαλύψετε στο πλούσιο μενού τους.

Διευθύνσεις
Ικτίνου 18, Κέντρο
Mediterranean Cosmos
One Salonica