Τρεις είναι οι περίοδοι στις οποίες αρχίζει να σε απασχολεί έντονα η εικόνα σου και η γνώμη των άλλων. Η πρώτη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη λυκειακή. Σε ένα κλειστό περιβάλλον αρκετά επικριτικό και μικρό, επηρεάζεσαι από φίλους, πρότυπα και μόδες, χωρίς να δίνεις μεγάλη σημασία στο τί θέλεις εσύ ή τί σε εκφράζει. Από τότε, μάλιστα, που μπήκε και το instagram στη ζωή μας το πρόβλημα εντάθηκε, καθώς είχες και τις αγαπημένες σου Influencers, οι οποίες φαντάζουν τόσο τέλειες και όμορφες στον διαδικτυακό κόσμο.

Μπαίνεις στο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα ξεκινάει η δεύτερη περίοδος στην οποία προσπαθείς να βρεις την ταυτότητά σου και να δημιουργήσεις το δικό σου στυλ. Guess what. Το πανεπιστήμιο αποτελεί ένα λίγο μεγαλύτερο λύκειο. Πάλι σε πιάνουν οι ανασφάλειες, δοκιμάζεις άλλα ρούχα, βάφεις (επιτέλους καθώς είσαι ενήλικη) τα μαλλιά σου, τα κόβεις, κάνεις νύχια, αγοράζεις καλλυντικά, ανανεώνεις γκαρνταρόμπα. Το πρόβλημα του instagram, βέβαια, είναι το μόνο που δεν αλλάζει, με τις τέλειες φωτογραφίες και τα αψεγάδιαστα σώματα να σε απασχολούν ακόμα και στον ύπνο σου.

Κάπως έτσι περνάνε τα χρόνια και μπαίνεις στον χορό της εργασιακής ζωής. Εκεί είναι η τρίτη φορά που παθαίνεις κρίση ταυτότητας και εμφάνισης. Εάν δουλεύεις σε εταιρία, θα πας να αγοράσεις νέα σακάκια, πουκάμισα και θα ακολουθήσεις τη νόρμα. Ξέρεις ότι όλα σχολιάζονται γιατί είσαι πάλι σε ένα μικρό λύκειο.

Μάντεψε τι, αγαπητή αναγνώστρια. Ζούμε μέσα σε μία κοινωνία και πάντα θα ζούμε σε κοινωνίες είτε μικρότερου είτε μεγαλύτερου βεληνεκούς. Για να βρεις το στυλ σου, για να βρεις τον πραγματικό εαυτό σου και να τον αναδείξεις, ανεξαρτήτως ηλικίας, κιλών και χαρακτηριστικών, το μυστικό είναι ένα: Αγάπησε τον εαυτό σου και μη συγκρίνεις.

Όταν κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και είσαι χαρούμενη με αυτό που βλέπεις απέναντί σου, θα μπορέσεις να συνθέσεις και μία γκαρνταρόμπα ανάλογη του χαρακτήρα σου. Θα τολμήσεις να κάνεις το κούρεμα και το χρώμα που πάντα ήθελες, αλλά πίστευες ότι δεν θα σου ταιριάξει ή ότι θα σχολιαστεί. Θα νιώσεις πιο ελεύθερη, θα βρεις το δικό σου στυλ, γιατί σε αυτή την κατηγορία στόχος μας είναι απλώς να σε εμπνεύσουμε και να σου προτείνουμε, όχι να σου επιβάλουμε.

Υ.Γ. To στυλ, δεν αγοράζεται, όπως και ο χαρακτήρας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ