Ένα νέο εμπορικό κέντρο, σχεδιάζεται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, πάνω από τις αποβάθρες του Επιβατικού Σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Και parking

Όπως ανέφερε, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δημόσιας ωφέλειας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, Θανάσης Σχίζας, το εμπορικό κέντρο θα πλαισιώνεται από υπόγειο πάρκινγκ και χώρο πρασίνου, ενδεχομένως και ένα ξενοδοχείο, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της περιοχής και όλου του δυτικού τομέα της πόλης.

«Περίπου 1,5 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πάνω από τον Επιβατικό Σταθμό του ΟΣΕ, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο θα αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα. Πρόκειται για μία έκταση περίπου 50 με 60 στρέμματα ίσως και παραπάνω» είπε ο κ. Σχίζας και εξήγησε: «Στη δεξιά πλευρά του σταθμού θα δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω θα υπάρξει χώρος πρασίνου, που θα αποδοθεί για χρήση στους κατοίκους της περιοχής».

Στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ επισήμανε πως όσα σχεδιάζονται θα υλοποιηθούν στη βάση μίας στενής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. «Υπάρχει ενδιαφέρον και από επενδυτές και από καταστήματα, γιατί δεν έχουμε κάτι παρόμοιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα προχωρήσουμε σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Ελπίζουμε από την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει η διαδικασία της διαβούλευσης για την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων» διευκρίνισε.

Πότε;

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου επιφάνειας έως 100.000 τ.μ., σε μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Με βάση τη μέχρι σήμερα πρόοδο, έως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης οι απαιτούμενες μελέτες και θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ