Ένα ακόμη Workshop με θέμα τη Δυσλεξία καθώς και τις Εκπαιδευτικές και Ψυχο-κοινωνικές συνέπειες της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Η δυσλεξία είναι Θείο Δώρο και προκαλείται από νευρο-αναπτυξιακές αιτίες και είναι κυρίως κληρονομική.  Το θεμελιώδες διαγνωστικό κριτήριό της είναι η Πολύ Αργή και με λάθη Ανάγνωση διά βίου και συχνότατα συνοδεύεται από διάσπαση προσοχής, παρορμητικότητα, υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και ανορθογραφία.  Οι Δυσλεξικοί παρουσιάζουν χαμηλή επίδοση μόνον στα γραπτά και στα θεωρητικά-φιλολογικά μαθήματα, ενώ υπερέχουν στα Προφορικά και στα Πρακτικά μαθήματα.  Είναι ιδιαιτέρως δημιουργικοί και εφευρετικοί.

Η καθημερινή ταπεινωτική σχολική αποτυχία δημιουργεί σοβαρά δευτερογενή ψυχο-κοινωνικά προβλήματα (π.χ. χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση) που είναι σοβαρότερα από τις μαθησιακές δυσκολίες.  Οι δυσλεξικοί πέφτουν θύματα bullying πολύ συχνότερα από τον μέσο όρο των συμμαθητών τους.
Διεθνώς, λόγω της καθυστερημένης διάγνωσης με υποκειμενικά ψυχο-εκπαιδευτικά μέσα και συνεπώς της καθυστερημένης αντιμετώπισης, τα μαθησιακά και τα ψυχο-κοινωνικά προβλήματα εντείνονται.  Η πρόγνωση από την προσχολική ηλικία και η έγκυρη-έγκαιρη αντικειμενική διάγνωση με βιολογικά τεστ π.χ. με το ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ, μειώνουν σημαντικά τόσο τις μαθησιακές δυσκολίες των δυσλεξικών, όσο και τα συνεπακόλουθα ψυχο-κοινωνικά τους προβλήματα.
Η Δυσλεξία αντιμετωπίζεται επιτυχώς με εξατομικευμένες και με επιστημονικά αποδεδειγμένα Αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης, π.χ. με τη ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ, που είναι 6 ως 8 φορές πιο αποτελεσματική από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα Ελληνικά σχολεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολυετών ερευνών γνωστών πανεπιστημίων της Αγγλίας, κλπ.   Έτσι, με την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και με την σωστή αντιμετώπιση, οδηγούνται από την αποτυχία στην Επιτυχία και από την δυστυχία στην Ευτυχία.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες! 

Παρουσίαση: Καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ- ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ

Ιnfo
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη

* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

Δυσλεξία - Εκπαιδευτικές και Ψυχο-κοινωνικές συνέπειες: Τεστ και Μέθοδος Παυλίδη: Φόρμα Συμμετοχής


Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αριθμός Ατόμων*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.