To μεζεδοπωλείο «Μασσαλία» συμμετέχει στα πλαίσια των Ημερών Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας, τον προάγγελο των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που φέτος θα έχει γεύση Αγιορείτικης Κουζίνας.

Οι chefs των εστιατορίων θα δημιουργήσουν πιάτα αγιορείτικης κουζίνας βασιζόμενοι στις συνταγές του Πατέρα Επιφάνιου, αλλά ο καθένας θα επιλέξει εάν θα παρουσιάσει την παραδοσιακή συνταγή ή εάν θα την εκσυγχρονίσει.  Σε κάθε περίπτωση οι chefs θα προτείνουν στο κοινό, ο καθένας ξεχωριστά και με τον δικό του τρόπο, ένα υψηλού επιπέδου «set menu» το οποίο θα περιλαμβάνει ένα mise en bouche πρωτογενές προϊόν της Μακεδονικής Γης και τρία πιάτα (πρώτο, κύριο καθώς και ένα επιδόρπιο).  Από τις τρεις αυτές προτάσεις οι δύο θα βασίζονται σε συνταγές που περιλαμβάνονται στο έργο του Μοναχού Επιφάνιου «Μαγειρική του Αγίου Όρους» και η τρίτη θα προέρχεται από το menu του εστιατορίου που συμμετέχει.

Το μενού της «Μασσαλίας» για τις Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής κουζίνας περιλαμβάνει:

Καλωσόρισμα

Ελιές Χαλκιδικής και ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά

Ορεκτικό

Βάτος αχνιστός με πατάτα, φασολάκια, καρότο, μαϊντανό και λαδολέμονο

Πρώτο πιάτο

Ριζότο με άρωμα από γεμιστά

Κυρίως πιάτο

Λαβράκι πρασοσέλινο

Επιδόρπιο

Μους χαλβά με κριτσίνι μπακλαβά

Τιμή €32/άτομο

Το δείπνο συνοδεύει το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό ΣΟΥΡΩΤΗ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΕΚΠΤΩΣΗ 10% στο ποσό του τελικού λογαριασμού. Συμπεριλαμβάνονται κρασιά, αναψυκτικά, νερό, αλκοόλ και εξαιρούνται τα πούρα.

 

από έως
Αφιερώματα - Θέματα