ΜARIA DELLAPORTA :
«Η κινητήριος δύναμη για να πιάσω τα πινέλα μου και να αρχίσω να ζωγραφίζω ασταμάτητα με πάθος ήταν η ζοφερή και αβέβαιη κοινωνικό-οικονομική πραγματικότητα! Έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να αντιτάξει χρώματα, πολλά χρώματα ενάντια στο γκρίζο τοπίο αυτής της κατάστασης. Να επαναπροσδιορίσει τις πηγές χαράς της ζωής! Στα απλά καθημερινά πράγματα. Στις καθαρές αξίες. Στη θέα ενός ωραίου πίνακα, σε ένα μπουκέτο λουλούδια, στο καλό κρασί,στο διάβασμα ενός βιβλίου, στην παρέα των φίλων στο μπαρ, σε ένα ταξίδι …
Όλα τα έργα είναι ακρυλικά χρώματα σε καμβά. Με βρίσκει σύμφωνη η άποψη του Γκαίτε ότι τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να μας ξυπνήσουν συγκινήσεις και συναισθήματα. Αυτό ακριβώς είναι που θέλω να εισπράξει ο θεατής. Να αφήσει το συναίσθημά του να τον οδηγήσουν σε ένα ταξίδι διαφυγής …..»

Διάρκεια Έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου
Εγκαίνια: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 20.30 μ.μ.
GarÇon Brasserie, Λ. Νίκης & Αγίας Σοφίας 2, Τηλ: 2310.253 033

Maria Dellaporta 
artist
Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω . Αν και οι αρχικές μου σπουδές ήταν πάνω στην δημοσιογραφία , στο Δημοσιογραφικό Εργαστήρι Αθήνας , και μετέπειτα στο N YORK University , Bachelor of Science in Phycology , η ζωγραφική παρέμεινε το μεγάλο μου πάθος !
Μόλις πριν από δύο χρόνια, θέλοντας να αποκτήσω και το θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στις τεχνικές της ζωγραφικής μαθήτευσα στο εργαστήριο ζωγραφικής της ζωγράφου Αναστασίας Παπαθανασίου , της Σχολής Καλών Τεχνών του PerPignan , Γαλλίας .
Εκθέσεις
05/2012 Ομαδική έκθεση Πνευματικό Κέντρο δήμου Νεάπολης –Συκεών Θεσσαλονίκης
04/2013 Ατομική έκθεση Hellexpo ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
05/2013 Ομαδική έκθεση Πνευματικό Κέντρο δήμου Πεύκων
06/2013 Ατομική έκθεση ξενοδοχείο NIKOPOLIS Θεσσαλονίκης
Μόνιμη έκθεση έργων μου στο ξενοδοχείο CAPSIS Θεσσαλονίκης του Ομίλου CAPSIS S.A.