Επιστρέφουμε στους δρόμους για τις γνωστές μας βόλτες, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται και βάζουμε μπρος με μια εξαιρετική δράση!

H dot2dot σε συνεργασία με τη Drastic ερεύνησαν, σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν μια ιδιαίτερη περιπατητική ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη. Η ξενάγηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία της Drastic στα πλαίσια της Δραστικής Εκστρατείας Συνειδητοποίησης #φίλεΟδηγέ & #φίληΟδηγέ και έχει την υποστήριξη του Start – Create Cultural Change.

 

 

«Η Θεσσαλονίκη και το αυτοκίνητο: μια ιστορία αγάπης, τρέλας και μίσους»
Περιπατητική ξενάγηση

Το πρώτο αυτοκίνητο φτάνει στη Θεσσαλονίκη και διασχίζει τους δρόμους της, προκαλώντας έκπληξη σε κάθε κάτοικό της. Πότε εμφανίστηκε και ποιοι ήταν οι πρώτοι ιδιοκτήτες; Διαφημίσεις και καταστήματα περιγράφουν τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που προσέφεραν στους εν δυνάμει ιδιοκτήτες τους! Τα ταξίδια ξεκινούν και η ζωή αλλάζει! Μέσα στις δεκαετίες τα λιγοστά πρώτα αυτοκίνητα, τελειοποιήθηκαν και άρχισαν να κατακλύζουν τη πόλη, αποτυπώνοντας αυτή την ιδιαίτερη σχέση «αγάπης – μίσους». Μια πρωτότυπη περιπατητική ξενάγηση αποκαλύπτει την ιδιαίτερη αυτή ιστορία των τροχών στους δρόμους της πόλης και τη σχέση τους με τους ανθρώπους, από το χθες στο σήμερα!

 

Ημερομηνία & Ώρα: Σάββατο 6 Ιουνίου στις 11:00 & 18:00, Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11:00
Διάρκεια ξενάγησης: 2,5 ώρες
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε κάθε ξενάγηση: 15 άτομα
Δηλώσεις Συμμετοχών: https://inductia.typeform.com/to/m4xltp
Πληροφορίες: [email protected]
Facebook event: https://cutt.ly/7yL61Wx
*Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν.

 

About dot2dot

H κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση dot2dot γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Τα μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητές τους (αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί διαχειριστές, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α.) σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης αυτής πόλης, η προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και η δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης.

w: www.dot2dot.gr || fb: dot2dot.thess || ig:  dot2dot.skg

 

Δράσεις #Βγαίνουμε έξω_Συνεχίζουμε να προσέχουμε