Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να μιλήσουν στα παιδιά τους για όλα τα θέματα που ορίζουν τη σεξουαλική αγωγή, ενώ έχουν και οι ίδιοι ανάγκη να βρουν τις σωστές λέξεις για κάθε θέμα. Από ζητήματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και το φύλο μέχρι τη σεξουαλικότητα, από την έννοια των διαπροσωπικών σχέσεων μέχρι την αυτοεικόνα των νέων, όλα τα θέματα προσεγγίζονται επιστημονικά και απλά μέσα στο νέο webinar, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τους γονείς που θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά τους που μεγαλώνουν.

Οι τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις θα αγγίξουν τα θέματα που θα φέρνουν οι ίδιοι οι γονείς, βάζοντας σε προτεραιότητα την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, ενώ θα βοηθήσουν τους ίδιους να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους χωρίς ντροπή ή φόβο. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, συζητήσεις, συμβουλές, blog, παρουσιάσεις, βίντεο και εκπαιδευτικά υλικά, οι γονείς ενεργοποιούνται, ώστε πρώτα να σταθούν αναστοχαστικά και κριτικά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και, ύστερα, να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες συζήτησης και επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια για τα θέματα σεξουαλικότητας που τους απασχολούν.

 

Συντελεστές
Μαργαρίτα Γερούκη (PhD, πρώην σχολική σύμβουλος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου στο Πανεπιστήμιο Jyväskylä (Φινλανδία)
Χριστίνα Ρασιδάκη (MSc, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών)

Διοργανωτής

Διάρκεια
4 ψηφιακές συναντήσεις (webinars), μιάμισης ώρας η καθεμία

Ημερομηνίες και ώρες
Τις Δευτέρες, 30 Νοεμβρίου και 7, 14 & 21 Δεκεμβρίου 2020
18:00-19:30

Διοργανωτής: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες — Κρατήσεις:
Τ. 213 017 8002
E-mail: [email protected]

*Κεντρική φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου