Στο συμπόσιο που διοργανώνει το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ο καλλιτέχνης Θωμάς Διάφας θα μαγειρέψει το παραδοσιακό πιάτο της Δομινικανής Δημοκρατίας «Mangú» υπό τους ήχους δομηνικανής μουσικής. Την ώρα του φαγητού επιτρέπεται μόνο συζήτηση που έχει ως κύρια θεματική τον έρωτα.

Ο Θωμάς Διάφας, γεννήθηκε το 1987 από μητέρα Δομηνικάνα και πατέρα Έλληνα, και μεγάλωσε τρώγοντας mangú και μιλώντας για τον έρωτα. Το πάθος της Καραϊβικής και η ελληνική φιλοσοφία δημιούργησαν μια προσωπικότητα-κράμα έντονης επιθετικότητας και διακριτικού ρομαντισμού. Γράφοντας από παιδί και μαγειρεύοντας από έφηβος, αποφασίζει στην ενηλικίωση, για πρώτη φορά, να παρουσιάσει δημόσια τον συνδυασμό των ταλέντων του στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το mangú περιλαμβάνει: πουρέ από yuca και plantain, τηγανητά κρεμμύδια μαριναρισμένα με ξύδι, τηγανητό αυγό και προαιρετικά τηγανητή πάριζα. Η βραδιά επιπλέον υπόσχεται πολλά!

Η βραδιά αποτελεί προφεστιβαλική εκδήλωση του Thessaloniki Queer Arts Festival που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών / Experimental Center for the Arts από τις 7 έως τις 23 Ιουνίου 2019.

Το συμπόσιο αφορά περιορισμένο αριθμό ατόμων και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, Τρίτη-Παρασκευή 11:00-17:00, στα τηλέφωνα 2310 593 270 ή 2310 546 683.
Μέγιστη χρονική διάρκεια: 3 ώρες

info
Mangú
Δομηνικάνικο δείπνο
MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών / Experimental Center for the Arts
Μεγάλη Τετάρτη (παραμονή Μυστικού Δείπνου), 24 Απριλίου
19.00-22.00
Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Δράσεις Αφιερώματα - Θέματα