Μια ευχάριστη έκπληξη για τον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης μας περιμένει στα ανατολικά και συγκεκριμένα στο Hotel Nikopolis και το νέο εστιατόριό του. Το Dome Real Cuisine μας υποδέχεται για να μας μυήσει στη φιλοσοφία του και να ανταποκριθεί και στις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Fusion menu με εκλεκτές πρώτες ύλες

Ο chef Στέφανος Σταμίδης συνθέτει τις τεχνικές και της τάσεις της διεθνούς κουζίνας σ’ ένα fusion menu με επιρροές από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τα επιλεγμένα κρεατικά αποτελούν τον κορμό του μενού. Το εστιατόριο διαθέτει δικό του ωριμαντήριο για την καλύτερη προετοιμασία των κρεάτων, τα οποία ψήνονται στο μαντεμένιο φούρνο της Bertha με βιολογικά κάρβουνα και καταλήγουν στο τραπέζι μας έχοντας μαγειρευτεί με τον ιδανικό τρόπο για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση του κάθε πιάτου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του Dome είναι ότι διαθέτει τον δικό του λαχανόκηπο με 100% βιολογικά προϊόντα. Το γεύμα σας θα πλαισιωθεί από μια λίστα κρασιών με επιλογές του ελληνικού αμπελώνα με έμφαση στα μικρά ανερχόμενα οινοποιεία.

Ένας από τους ωραιότερους εστιατορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης

Η απόλαυση ενός γεύματος, βέβαια, συνδέεται και με την αύρα που δημιουργεί ο χώρος. Το Dome Real Cuisine έχει και εδώ το πλεονέκτημα. Φυσικός φωτισμός από τον θόλο, που του έδωσε και το όνομά του, αλλά και από τα μεγάλα παράθυρα. Ο εξωτερικός του χώρος είναι στεγασμένος και συνολικά το εστιατόριο αρθρώνεται σε δύο επίπεδα που επιτρέπουν την απόλαυση της θέας προς την πισίνα.

Τα φαινομενικά ετερόκλητα υλικά και τα διαφορετικά σχήματα αποκτούν τη δική τους ισορροπία και το αποτέλεσμα είναι αρμονικό και αναδεικνύει τη σύγχρονη αισθητική. Κατά την άποψή μας, πρόκειται για έναν από τους ωραιότερους εστιατορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Το Dome Real Cuisine είναι σίγουρα μία πρόταση που θα δημιουργήσει αίσθηση καθώς δεν αρκείται στο να σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας αλλά προτείνει μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

Διεύθυνση
Ασκληπίου 16-18, Hotel Nikopolis
Τηλ: 2310401092