Η Αρετσού, η ριβιέρα της Θεσσαλονίκης ήταν για πολλές δεκαετίες ο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών, καλοκαιρινό θέρετρο  και αποτελούσε  έναν από τους πιο διάσημους τόπους για διασκέδαση.

Σήμερα, ο Δήμος Καλαμαριάς  με στόχο να επαναναδειχθεί και πάλι η περιοχή ως ένας ελκυστικός προορισμός  για το κοινό,  προχωρά σε εφαρμογή  πιλοτικής πεζοδρόμησης της Νικολάου Πλαστήρα.

Ετσι η παραλιακή λεωφόρος θα μείνει ανοιχτή για τους πεζούς και απαγορευτική για τα αυτοκίνητα, το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Ιουνίου, με σκοπό να καθίσταται σταδιακά και πάλι ένας τόπος αναψυχής και διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, η Πλαστήρα από το ύψος της οδού Χηλής έως την οδό Ποσειδώνος, θα παραμείνει  κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις  4 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 9 το  βράδυ της Κυριακής.

Περπατώντας, συναντώντας φίλους, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και χαλαρώνοντας στα τοπικά καφέ, μπαρ και εστιατόρια, δίνουμε μια διαφορετική νότα στο Σαββατοκύριακό μας, ξαναζωντανεύοντας παλιές καλές εποχές.

 

Οι δράσεις που θα «συνοδεύουν» την πεζοδρόμηση

Η μουσική θα συνοδεύει τη θαλασσινή αύρα της Πλαστήρα όλες τις ώρες της πεζοδρόμησης και το Σάββατο  από τις 6.00 μ.μ. μέχρι 9.00 μ.μ. ο γνωστός dj Γιάννης  Μητσοκάπας διαλέγει μουσική για όλους, η οποία θα ακούγεται τόσο κατά μήκος της παραλιακής, όσο και μέσα σε όλα τα καταστήματα της Πλαστήρα.

Μεράκι για χορό μέσα στην άνεση του χώρου, πάντα με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις σε ελληνικούς ρυθμούς, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου.

Το Σάββατο 20/6 από τις από τις 6 το απόγευμα σε οριοθετημένα σημεία θα απασχοληθούν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στις 11 το πρωί ,με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής παρουσιάζεται  το διαδραστικό μουσικό παραμύθι της Σπυριδούλας Μπιρμπίλη με τίτλο »Της μουσικής το παραμύθι» που ξεδιπλώνει  τα μυστικά και  χαιρετίζει θεατρικά την πρωτοβουλία  του Δήμου να πεζοδρομήσει τον κεντρικό παραλιακό δρόμο.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21/6 στις 6 το απόγευμα, η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Βορράς» θα απασχολήσει τα παιδιά  με θεατρικό παιχνίδι ,  οι Παιδικοί  Σταθμοί, προτρέπουν τους μικρούς φίλους   να υιοθετήσουν  την οικολογική μετακίνηση  και  τους καλούν να έρθουν  με τα ποδήλατα και τα πατίνια τους και το 12ου Νηπιαγωγείο θα διασκεδάσει  τα παιδιά με δημιουργικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Στις δράσεις του διημέρου  συμμετέχει και το Μουσείο Φωτογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς, «Χρήστος Καλεμκερής» , με μια όμορφη παρουσίαση  επιλεγμένου ενδεικτικού φωτογραφικού υλικού από το πλούσιο αρχείο του.

*Η πιλοτική αυτή πεζοδρόμηση της Πλαστήρα θα γίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου.

Θέματα