Πόσα γνωρίζεις για τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής; Για την τέχνη αυτή που καθημερινά μας προσφέρει γλυκούς πειρασμούς και δημιουργίες που ικανοποιούν τόσο τη γεύση, όσο και την αισθητική μας; Αλήθεια, πώς θα σου φαίνοταν αν είχες την ευκαιρία να ανακαλύψεις τα μυστικά της εκείνα που δίνουν σχήμα και μορφή στην απόλαυση, μέσα από ένα μαγικό συστατικό; Τώρα, μπορείς να μυηθείς στον τρόπο που αξιοποιεί κανείς τη ζαχαρόπαστα για να αποτυπώσει μέσα από τον μοντελισμό, τις πιο δελεαστικές και γευστικές φιγούρες. Που; Στο Taste Point.

Ένας πολυχώρος αφιερωμένος στο χώρο της εστίασης ανοίγει τις πόρτες του για μία ακόμη φορά, φιλοξενώντας ένα μοναδικό σεμινάριο μοντελισμού που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και όσους αγαπούν τη ζαχαροπλαστική γενικότερα για να τους ξεναγήσει στα πιο γλυκά μονοπάτια, αυτά του μοντελισμού. Αληθοφανείς φιγούρες δημιουργούνται από εσάς για να κοσμίσουν τις δημιουργίες σας και γίνονται κάτι παραπάνω από το «κερασάκι στην τούρτα« σας.

Μάθε όλα τα μυστικά του μοντελισμού από την καλύτερη πηγή – την πολυβραβευμένη Γεωργία Αμπελακιώτου

 Η Γεωργία Αμπελακιώτου είναι ίσως η πιο καταξιωμένη καλλιτέχνης στο χώρο της ζαχαροτεχνίας στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό όπου η τέχνη αυτή είναι πιο διαδεδομένη.

Τον Μάρτιο του 2014 έφτιαξε την πρώτη της φιγούρα από ζαχαρόπαστα, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα, ξεχωριστά γλυκιά τέχνη. Ακολούθησαν πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, στα Αραβικά Εμιράτα ακόμα και τις Φιλιππίνες και μια αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα, με αποκορύφωση τον Μάρτιο του 2017 όπου κέρδισε το βραβείο Best in Show International.

Μια γιορτή δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας που θα σας μυήσει στον εντυπωσιακό κόσμο των φιγούρων από ζαχαρόπαστα

Σχεδιασμένο για να σας εξοπλίσει με όλα τα εφόδια για την δημιουργία των πιο αληθοφανών φιγούρων, το σεμινάριο θα καλύψει την τέχνη του μοντελισμού από το Α ως το Ω και συγκεκριμένα θα σας καθοδηγήσει στα μυστικά του:

  • Πώς φτιάχνουμε πρόσωπο, σώμα, χέρια και πόδια χωρίς την χρήση καλουπιών
  • Ποιά χαρακτηριστικά μπορούν να μας δώσουν διάφορες εκφράσεις (χαρά, λύπη ενθουσιασμό)
  • Πώς χρησιμοποιούμε βρώσιμα χρώματα και πως κάνουμε σκιάσεις για πιο ζωντανό αποτέλεσμα
  • Πώς στήνουμε μια φιγούρα καθιστή αλλά και όρθια και ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να τοποθετηθεί επάνω στην τούρτα
  • Πώς χρωματίζουμε την ζαχαρόπαστα και ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα
  • Πώς κάνουμε κάλυψη τούρτας (η πρακτική άσκηση θα γίνει επάνω σε dummy cake)

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου – Μια μέρα αφιερωμένη στα έργα τέχνης από ζαχαρόπαστα

Την ερχόμενη Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 18:00, στον πολυχώρο Taste Point (Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη ) θα έχετε την ευκαιρία να εξελίξετε τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες δίνοντας μορφή και ζωή στην ζαχαρόπαστα.

Ακόμα, στο τέλος του σεμιναρίου, πέρα από τις πιο πρακτικές συμβουλές, θα πάρετε μαζί και την δική σας δημιουργία καθώς και ένα εγχειρίδιο με βήμα προς βήμα φωτογραφίες για το πώς να φτιάχνετε τις πιοεντυπωσιακές φιγούρες, μια δεξιότητα που αξίζει μια θέση στην φαρέτρα των γνώσεων σας.

Ο κόσμος της ζαχαρόπαστας έχει την πιο γλυκιά γέυση. Έχει όμως και μορφή. Ήρθε η ώρα να τη δημιουργήσεις με τα δικά σου χέρια!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε την σελίδα του σεμιναρίου