Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.  Για το 2018 έχει επιλεγεί το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Με την επιλογή του θέματος αυτού, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον κομβικό ρόλο των Μουσείων στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επαναπροσδιορίζει την επικοινωνία του με το κοινό, προτείνοντας νέες «ζωντανές» και δια-δικτυακές οδούς επικοινωνίας και διάδρασης.

ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΣΤΕ είναι ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων που οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, οι οποίες περιλαμβάνουν επιστημονική ημερίδα, εργαστήρια γλυπτικής και ευρεία διασύνδεση μέσα από τα social media.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων: 

ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΣΤΕ I_Επιστημονική Ημερίδα
με τίτλο «Οι συντηρητές ταξιδεύουν τα μουσεία της Ελλάδας στον κόσμο»,
αίθουσα Ι. Βοκοτοπούλου, ώρα 09:00-14:00

 

ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΣΤΕ II_ Ζωντανά εργαστήρια γλυπτικής ανοιχτά στο κοινό
στον αύλειο χώρο του μουσείου, ώρα έναρξης 11:00

 

ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΣΤΕ III_ Το ΑΜΘ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
α) «Εσείς ρωτάτε εμείς απαντάμε» ανοικτός διάλογος με το κοινό μέσω Facebook-twitter,
ώρα 12:00-14:00

β) Αλληλεπιδρούμε με τον παγκόσμιο ιστό μέσω φωτογραφιών του ΑΜΘ στη νέα μας σελ. στο Instagram, η οποία εγκαινιάζεται αυτήν την ημέρα

 

ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΣΤΕ IV_ Το ΑΜΘ στο Youtube Επιλεγμένες σκηνές από τις εκδηλώσεις του εορτασμού θα προβληθούν στο κανάλι τους στο Youtube.

 

info

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανώλη Ανδρονίκου 6)
Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πολιτισμός Δράσεις Things to do City Report