Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε στο biscotto coffee+ τον καταξιωμένο εφευρέτη – καθηγητή Γεώργιο Θ. Παυλίδη, τον άνθρωπο που έχει αναγνωριστεί Διεθνώς ως Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Επίσης είναι ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

Το workshop

Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα τη Διάσπαση προσοχής, την παρορμητικότητα και τα προβλήματα μάθησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στα συμπτώματα, στα αίτια και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς που συνδέονται με τη Διάσπαση Προσοχής, Υπερκινητικότητα και κυρίως με την Παρορμητικότητα, η οποία όταν δεν ελέγχεται συχνά οδηγεί σε εκρήξεις θυμού, οργής, σε παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις. Επίσης, θα αναλυθεί η σχέση τους με τις Μαθησιακές Δυσκολίες και ιδιαιτέρως με τη Δυσλεξία και πώς όλα αυτά συνδέονται στον Εγκέφαλο με ντοπαμίνη και με τις κάθε είδους Εξαρτήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, πάχος, τζόγος, έρωτας, κλπ).
Πώς μαθαίνει καλύτερα ο Εγκέφαλός μας; Γιατί δεν Συμπεριφερόμαστε Σωστά, μολονότι γνωρίζουμε το Σωστό; Τι, πώς και γιατί γινόμαστε επιτυχημένοι, υγιείς και ευτυχισμένοι;
Στη διάλεξη θα χρησιμοποιηθεί πολύ οπτικο-ακουστικό υλικό και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή μας, που θα βοηθήσουν τους ακροατές να παρακολουθήσουν ακόμη πιο εύκολα την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη.
Είναι διεθνώς γνωστή η υψηλή διδακτική ικανότητα του Καθηγητή Παυλίδη να παρουσιάζει ακόμη και τα πιο περίπλοκα θέματα με απλότητα, κατανοητά σε όλους, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των ακροατών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:
ΔΥΣΛΕΞΙΑ (Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία Ανάγνωσης-Γραπτών)
Η δυσλεξία είναι το κοινό χαρακτηριστικό των διασήμων Αϊνστάιν, Έντυσαν, Kέννεντυ, Ουάσιγκτον, Τσόρτσιλ, Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Τομ Κρουζ, Σ. Σταλόνε, Τζον Λένον, Γ. Ντίσνεϊ, Πικάσο, Σπίλμπεργκ, Στηβ Τζομπς και Μπιλ Γκέιτς.
Η δυσλεξία είναι θειο δώρο, μόνον όμως όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της και την αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά. Αντιθέτως, η άγνοια χειροτερεύει την ειδική μαθησιακή δυσκολία τους, που εμφανίζεται στην ανάγνωση (πολύ αργή, με πολλά λάθη), στην τρομερή ανορθογραφία και στη δυσκολία τους να εκφράζονται γραπτώς, καθώς στη μεταφορά της σκέψης στο γραπτό. Αποδίδουν πολύ καλύτερα στα προφορικά. Η πνευματική τους ικανότητα είναι ανώτερη από την αντίστοιχη σχολική τους επίδοση. Επιπλέον κολλούν τις λέξεις, παραλείπουν τα σημεία στίξης και ξεχνούν να βάζουν τόνους. Μπορούν ακόμη και να γράψουν 3 φορές την ίδια λέξη στην ίδια πρόταση με 3 διαφορετικούς τρόπους.

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ (ΔΕΠΥ) (Πρόβλημα Αυτοσυγκέντρωσης, Συμπεριφοράς, Αυτοελέγχου & Οργάνωσης)
Εμφανίζεται στο 10-11% στα Παιδιά Σχολικής Ηλικίας και από αυτούς το 70% εξακολουθεί να παρουσιάζει τα Συμπτώματα και στην Ενήλικη ζωή.
Η Διαταραχή της Ελλειμματικής Προσοχής, Παρορμητικότητας (ανυπομονησίας) και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αποτελείται από τρεις υποκατηγορίες που συνήθως συνυπάρχουν:
1. Διάσπαση Προσοχής (Πρόβλημα Αυτοσυγκέντρωσης, Αφηρημένος, Ονειροπόλος, Ανοργάνωτος, Ξεχασιάρης, Διασπάται εύκολα από εξωτερικούς ερεθισμούς)
2. Παρορμητικότητα (Ανυπόμονος, Προβλήματα Αυτοελέγχου, Έντονος θυμός, Διακόπτει τους άλλους, Δεν μπορεί να περιμένει στη σειρά, ΠΡΙΝ σκεφτεί ενεργεί, Ριψοκίνδυνος)
3. Υπερκινητικότητα (Αεικίνητος – Πειραχτήρι – Ζιζάνιο). Εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ατόμων με διάσπαση προσοχής και της δυσλεξίας με την οποία συχνότατα συνυπάρχει, είναι η κακοδιαχείριση και η αντίληψη του χρόνου.
Η Δυσλεξία και η Διάσπαση Προσοχής συνήθως συνυπάρχουν, έχουν Βιο-νευρολογική και κυρίως Κληρονομική αιτία (άρα, υπάρχουν από τη Γέννα). Συνεπώς, με το κατάλληλο βιολογικό τεστ, όπως το ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ μπορούν να Προγνωσθούν – Διαγνωσθούν από την Προσχολική Ηλικία, αλλά το χθες είναι προτιμότερο του σήμερα και αυτό του αύριο. Για τη διάγνωσή τους 2 είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις: 1. Τουλάχιστον Κανονικό IQ, και 2. Βιολογική αιτία. Δηλαδή, δεν γίνονται, αλλά γεννιούνται έτσι.
Η βιολογική πρόγνωση από την προσχολική ηλικία (π.χ. με το Ακριβές, βιολογικό Τεστ Παυλίδη) και η ακριβής, έγκαιρη διάγνωση οδηγούν στην εξατομικευμένη-αποτελεσματική αντιμετώπιση, στην αποφυγή των αρνητικών ψυχο-εκπαιδευτικών συνεπειών (π.χ. χαμηλή αυτοπεποίθηση) και από την αποτυχία στην επιτυχία.

Παρουσίαση: Καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ- ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τετάρτη 13 Μαρτίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
workshop biscotto coffee+

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ