Η διατροφή μας αλληλεπιδρά σε μεγάλο βαθμό με την υγεία και την ευεξία μας. Πληθώρα μελετών έχουν δείξει ότι με τη σωστή διατροφή και τη συστηματική άσκηση, ο οργανισμός μας μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιλέξτε σήμερα να αφεθείτε στα χέρια δύο έμπειρων και κατάλληλα καταρτισμένων διαιτολόγων – διατροφολόγων που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε την ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής σας.

Οι διαιτολόγοι Νικόλαος Παπασπανός κι Ανθή – Ισμήνη Ναούμη στο δίκτυο των διαιτολογικών γραφείων DietTips είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη διατροφή σας προς το καλύτερο!

Βρείτε τους στο διαιτολογικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης ή του Κιλκίς. Έχουν ως κοινό σημείο εκκίνησης το πτυχίο στην Διαιτολογία & Διατροφή από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φέρουν τη «Βεβαίωση Νόμιμης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος» και είναι ενεργότατα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες για το βιογραφικό και την κατάρτισή τους από εδώ.

Η φιλοσοφία της ομάδας DietTips

Η φιλοσοφία της προσέγγισής τους συνοψίζεται στην αναγνώριση της μοναδικότητας των χαρακτηριστικών και των αναγκών του κάθε ατόμου. Θα ακούσουν τον στόχο σας με σεβασμό, σοβαρότητα και χωρίς επικρίσεις.

Ο ρόλος τους είναι μέσα από την αμοιβαία και ειλικρινή συνεργασία να λειτουργήσουν ως συνοδοιπόροι σας στην πορεία αλλαγής της φιλοσοφίας της διατροφής σας, με βασικό στόχο, μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση που παρέχουν, να μπορείτε να λειτουργείτε αυτόνομα.

Η επιστημονική τους προσέγγιση οδηγεί σε κάποιους απαράβατους από μεριάς τους κανόνες, οι οποίοι και περικλείονται στο τρίπτυχο: εξατομικευμένη προσέγγιση, επιστημονική τεκμηρίωση και προαγωγή της υγείας.

Όποιος, λοιπόν, και αν είναι ο στόχος σας, αυτός προσεγγίζεται με υπευθυνότητα και πάντα σύμφωνα με την παραπάνω φιλοσοφία.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν της διαχείρισης βάρους, η γκάμα των υπηρεσιών τους καλύπτει:

 • το φάσμα της Κλινικής Διατροφής (δηλαδή την διατροφική υποστήριξη όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας, πχ. αυξημένη χοληστερίνη, υπέρταση, καρκίνος κά)
 • την Αθλητική Διατροφή,
 • τη διατροφή για την γυναικεία υγεία (δηλαδή την διατροφή στην εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, την εμμηνόπαυση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθήκών, καθώς και για την γονιμότητα),
 • τη διατροφή για τα παιδιά και τους εφήβους,
 • τις διατροφικές διαταραχές,
 • τη νηστεία καθώς και τη χορτοφαγία
 • την ενσυνείδητη διατροφή, δηλαδή το mindful eating
 • καθώς και τη διατροφή για καλή υγεία και ευζωία

Στον χώρο τους πραγματοποιούνται αποκλειστικά οι απαραίτητες και επιστημονικά τεκμηριωμένες μετρήσεις και συγκεκριμένα η μέτρηση μεταβολισμού, η ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση) και σωματομετρία.

Πέραν των παραδοσιακών μεθόδων διατροφικής παρέμβασης, εφαρμόζεται και το πρόγραμμα «Πέρα από τα όρια της Δίαιτας», που είναι μία μέθοδος διατροφικής ψυχοεκπαίδευσης χωρίς διατροφή.

Στόχος τους είναι να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν την κατάλληλη για τις ανάγκες σας διατροφική παρέμβαση. Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της ομάδας DietTips αποτελεί αποτέλεσμα εκπαίδευσης στο πλαίσιο των σπουδών τους, παρακολούθησης των συνεχών εξελίξεων στον επιστημονικό τομέα μέσω της μελέτης της σύγχρονης βιβλιογραφίας, αλλά και διαρκούς επιπλέον εκπαίδευσης από αναγνωρισμένους φορείς σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Με τον τρόπο αυτόν και με σημείο εκκίνησης τις συναντήσεις σας, αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή όλων αυτών, με σεβασμό στις αξίες, τον τρόπο σκέψης, τις προτεραιότητες σας, καθώς και στο ως πού είστε διατεθειμένοι να φτάσετε σε κάθε στάδιο. Οι συνεδρίες είναι ατομικές και μπορούν να γίνουν είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Skype, Viber, Facebook κ.α.). Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα DietTips εφαρμόζει πάντοτε και με αυστηρότητα το ιατρικό απόρρητο.

Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Οι ημέρες του εγκλεισμού έφτασαν στο τέλος τους κι επιστρέφουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα, ωστόσο είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής για να αποφύγουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Έτσι, λοιπόν, τα Διαιτολογικά γραφεία DietTips, ευθυγραμμίζονται με τα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής για την επόμενη μέρα και ξεκινούν εκ νέου και τις συνεδρίες από κοντά, οι οποίες θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν με νέο τρόπο για την ασφάλεια όλων μας.

Συνεχίζουν, όπως ανέκαθεν έκαναν, να

 1. λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού. Πάντα σέβονταν τον χρόνο σας, τώρα επιπρόσθετα αποφεύγουν τον συνωστισμό στους κοινόχρηστους χώρους,
 2. απολυμαίνουν τον εξοπλισμό πριν από κάθε χρήση, καθώς και στην έναρξη και λήξη της κάθε ημέρας,

Πλέον αυτών

 1. διαθέτουν προς χρήση αντισηπτικό στους χώρους του γραφείου,
 2. αερίζουν ανελλιπώς τους χώρους λειτουργίας,
 3. κρατούν αποστάσεις ασφαλείας (1,5-2 μέτρα),
 4. απολυμαίνουν τις επιφάνειες μετά από κάθε ραντεβού,
 5. συνεχίζουν εξ αποστάσεως για όσους δεν μπορούν ή προληπτικά δεν επιθυμούν να μετακινηθούν,
 6. χρησιμοποιούν μάσκα,
 7. σας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ.

Ποια η δική σας συνεισφορά

  1. Η συνέπεια προσέλευσης στις συναντήσεις προς αποφυγήν συνωστισμού,
  2. στην παραμικρή υποψία συμπτωμάτων, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως,
  3. οι ενήλικες προσέρχονται μόνοι τους,
  4. η χρήση μάσκας που θα έχετε ήδη μαζί σας και θα φορέσετε πριν εισέλθετε στο γραφείο (για αναλυτικές οδηγίες ασφαλούς χρήσης της μάσκας, δείτε από εδώ),
  5. χρήση του ασανσέρ μόνο αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Το ασανσέρ να χρησιμοποιείται μόνο από ένα άτομο.

Περιοχή
Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση
Μητροπόλεως 77 & Κούσκουρα

Ωράρια λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή
Αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού

Επικοινωνία
www.diettips.gr
Τ: 2310226989