Το τζάκι ανάβει, μοναδικές γεύσεις γεμίζουν τα τραπέζια, το κρασί ρέει άφθονο και η μπάντα ξεκινάει να παίζει τα τραγούδια εκείνα που μιλάνε στην ψυχή μας. Έτσι έχουμε στο μυαλό μας το Δια Ταύτα και γι’ αυτό εδώ και χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους νοσταλγούς της παραδοσιακής ταβέρνας, με μία συνεχή ανοδική πορεία.

Στεγασμένο σε ένα παραδοσιακό και επιβλητικό κτίριο εμπορική χρήσης των αρχών του 20ου αιώνα, το Δια Ταύτα έχει τις ρίζες του σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης. Στην Πλατεία Άθωνος, μία αγορά ακμάζουσα μέχρι και το 2000 περίπου, μία αγορά γεμάτη κόσμο και αρώματα. Σημείο συνάντησης ανθρώπων από διάφορες χώρες και με διαφορετικό υπόβαθρο, η Πλατεία κατάφερε να διατηρήσει αυτόν τον χαρακτήρα της ακόμα και μετά την μετατροπή της περιοχής τα τελευταία χρόνια σε hot spot διασκέδασης και γαστριμαργικής απόλαυσης.

Το ξύλο, το τζάκι και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική

Στον καλαίσθητο χώρο του, με το ξύλο να δημιουργεί ζεστασιά και φιλοξενία, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας τόσο στο εξωτερικό παραδοσιακό πλακόστρωτο, όταν οι μέρες το επιτρέπουν, όσο και στο όμορφο εσωτερικό του, αλλά και στον πρώτο όροφο για τα κρύα και ρομαντικά βράδια του χειμώνα, με το τζάκι και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική να κλέβει όλες τις εντυπώσεις.

Εδώ οι παρέες γίνονται ένα

Στο Δια Ταύτα και στο καλά ενημερωμένο μενού τους θα βρούμε νόστιμα ορεκτικά, πλούσιες σαλάτες, εκλεκτά κρεατικά, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και ριζότα. Επιπλέον, το μενού προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιόδους και τις εορταστικές ημέρες του χρόνου. Αναζητείστε το πιάτο-έκπληξη ημέρας, διαφορετικό κάθε φορά. Το προσωπικό τους είναι πάντα πρόθυμο να ακούσει τις επιθυμίες σας, να σας βοηθήσει και να σας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Όλα τα πιάτα μαγειρεύονται με άριστες πρώτες ύλες και αγνά υλικά από τοπικούς παραγωγούς, με τις παραλαβές να γίνονται κάθε μέρα. Μάλιστα, ότι θα επιλέξετε να δοκιμάσετε είναι χειροποίητο και επειδή δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα υλικά, το ζύμωμα και το μαρινάρισμα των κρεάτων, των κροκετών και των αλοιφών γίνονται από τους ίδιους, ώστε να εξασφαλίζεται η μη χρήση συντηρητικών και πρόσθετων που θα μπορούσαν να μειώσουν την ποιότητα. Η αγάπη και το μεράκι τους για καλό φαγητό οδηγεί σε εγγυημένη επιτυχία. Την επιτυχία που απολαμβάνουν τόσα χρόνια.

Κάθε μέρα από το βραδάκι και την Κυριακή από το μεσημέρι γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα και τραγουδάμε αγαπημένα τραγούδια, χορευτικά ή νοσταλγικά, που παίζουν live σχήματα. 

Οι τιμές τους είναι πολύ φιλικές και ο χώρος διατίθεται για διάφορες εκδηλώσεις κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους. Φυσικά, στο Δια Ταύτα είναι ευπρόσδεκτοι και οι μικροί τους φίλοι!

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους ιδιοκτήτες του Δια Ταύτα είναι η απόλαυση στα πρόσωπα των πελατών τους, καθώς επίσης και οι φίλοι που έχουν κάνει στο πέρασμα των χρόνων και που εξακολουθούν να κάνουν. Γνωρίστε τους από κοντά και σας εγγυόμαστε ότι θα γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός για έξοδο.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Βατικιώτου 6-8, Πλατεία Άθωνος

Ώρες λειτουργίας
Από τις 12:00