Για μία ακόμα εβδομάδα τα σινεμά της Θεσσαλονίκης έχουν ενδιαφέρουσες ταινίες να προτείνουν στο κοινό. Συγκεκριμένα, τέσσερις είναι οι νέες προσθήκες για την εβδομάδα που διανύουμε (17-24/9). Δράμα, θρίλερ, κωμωδία, αισθηματική επιλογή και φυσικά μια ταινία για τους μικρούς μας φίλους. Καλή θέαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Οι άγνωστοι Αθηναίοι

Υπόθεση: To ντοκιμαντέρ παρακολουθεί επί πέντε χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας, όπως και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Ένας κρυμμένος κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις διαδρομές των άγνωστων Αθηναίων και αποκαλύπτει το απρόβλεπτο πρόσωπο και την καρδιά της Αθήνας σε διαρκή αλλαγή.

Αίθουσες προβολών: Παύλος Ζάννας: 21:00


 Οι Ζωές που δεν Έζησα

Υπόθεση: Οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Ελ Φάνινγκ και Σάλμα Χάγιεκ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Σάλι Πότερ, που είχε επίσημη συμμετοχή στο 70ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Πρόκειται για την ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική κατάσταση εκείνου μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στην Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί.

Αίθουσες προβολών: Σινέ Ναταλί, 19:30, 21:15


A NIGHT AT THE LOUVRE: LEONARDO DA VINCI

Υπόθεση: Έχοντας γίνει ειδική παραγωγή για προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα, η είσοδος και το private tour στην έκθεση LEONARDO DA VINCI αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να δούμε το έργο του κορυφαίου ζωγράφου σε πρώτο πλάνο. Η έκθεση, αφιερωμένη στο σύνολο της καριέρας του, μελετάει την ικανότητα ενός δημιουργού να δώσει «ζωή» στο έργο του – «the science of painting» όπως ο ίδιος αποκαλούσε την τέχνη του. Οι πληροφορίες που παρέχονται στην διάρκεια της προβολής από τους curators της έκθεσης δίνουν την δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει την τεχνική και καλλιτεχνική πρακτική του Leonardo Da Vinci.

Αίθουσες προβολών: Village Mediteranian Cosmos, 19:00


SCOOBY-DOO!

Υπόθεση: Ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία του Σκούμπι και της αγαπημένης του παρέας, όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo! για όλη την οικογένεια έρχεται για να διηγηθεί την άγνωστη ιστορία της προέλευσης του Σκούμπι Ντου και της εταιρείας εξιχνίασης μυστηρίων Mystery Inc. Μία επική περιπέτεια με ξεκαρδιστικές στιγμές, πολλές αιφνιδιαστικές αποκαλύψεις, διαδρομές σε όλο τον κόσμο και καταιγιστικές σκηνές δράσης.

Αίθουσες προβολών: Ελληνίς 1, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 19:30 | CINEPLEXX: 21:00