Τα σινεμά της Θεσσαλονίκης σάς υποδέχονται με τέσσερις καινούργιες ταινίες για αυτήν την εβδομάδα (17-23/10) και θα σάς κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά. Οι ταινίες που θα βρείτε παρακάτω προσφέρουν δράση, δραματικές στιγμές, αλλά και ταξίδια σε φανταστικούς προορισμούς. Καλή θέαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Επικίνδυνες Κυρίες / Hustlers

Υπόθεση: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με ένα all star cast γυναικών, οι «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ» είναι μια παρέα από στρίπερς στη Νέα Υόρκη που κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντόροθι (Κόνστανς Γου) και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Τζένιφερ Λόπεζ) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Αίθουσες προβολών: VILLAGE COSMOS (20.15, 22.40)/ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα)/ ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα)/ CINEPLEXX (17.50, 20.10, 22.30).


Συνώνυμα / Synonyms

Υπόθεση: Η πανάξια Χρυσή Άρκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου διηγείται την ιστορία ενός εξεγερμένου νεαρού Ισραηλινού ο οποίος ταξιδεύει στο Παρίσι με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Θα μπορέσει, όμως, να ενσωματωθεί στην εκεί πραγματικότητα ή θα καταλήξει ξένος σε έναν άγνωστο τόπο που αδυνατεί να τον δεχτεί; Με μια εκρηκτική ερμηνεία από τον πρωτοεμφανιζόμενο Τομ Μερσιέ, ο πιο πολυσυζητημένος νέος σκηνοθέτης του Ισραήλ παραδίδει ένα θαρραλέο και αντισυμβατικό φιλμ.

Αίθουσες προβολών: Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 18:30, εκτός Παρασκευής/ Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 19:45 – 22:00.


Οροσειρά των Ονείρων / The Cordillera of Dream

Υπόθεση: Ο πολυβραβευμένος χιλιανός σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουσμάν, μετά τα «Νοσταλγώντας το Φως» και το «Μαργαριταρένιο Κουμπί», ολοκληρώνει την τριλογία της ιστορικής μνήμης με τη νέα του ταινία «Οροσειρά των Ονείρων». Ένα πολυεπίπεδο υπαρξιακό δοκίμιο που εξερευνά το αόρατο νήμα που συνδέει τον χρόνο, την τραγική ανθρώπινη ύπαρξη και την αδιάφορη αιώνια φύση.

Αίθουσες προβολών: Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 20:45, εκτός Παρασκευής & 22:15/ Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 18.15.


Maleficent: Η δύναμη του σκότους / Maleficent: Mistress of Evil

Υπόθεση: Στην καινούργια ταινία της Disney “Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους”, που ακολουθεί την πετυχημένη διασκευή του 2014, η Maleficent και η βαφτιστήρα της Aurora αναλαμβάνουν να λύσουν τον περίπλοκο και μυστηριώδη οικογενειακό δεσμό που τις ενώνει, όσο ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους από τους επικείμενους γάμους της Aurora, τους απροσδόκητους εχθρούς και τις καινούργιες σκοτεινές δυνάμεις που εμφανίζονται στο Βασίλειο. Η κατακερματισμένη σχέση τους, που σέρνεται ανάμεσα στην εκδίκηση και την άδολη αγάπη, δείχνει να ανθίζει, όσο η έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους και στις νεράιδες επιβιώνει. Ο επικείμενος γάμος της Aurora με τον πρίγκιπα Φίλιππο είναι αιτία για γιορτή για το Βασίλειο των Ulstead και των γειτόνων Moors, αφού ο γάμος θα φέρει κοντά τους δύο κόσμους. Όταν ένας καινούργιος επισκέπτης θα συστήσει έναν παντοδύναμο νέο εχθρό που δεν υπολόγιζαν, η Maleficent και η Aurora θα χωριστούν, συμμετέχοντας σε έναν Μεγάλο Πόλεμο, που θα δοκιμάσει την αφοσίωση τους και θα τις κάνει να αναρωτηθούν αν είναι στ’ αλήθεια οικογένεια.

Αίθουσες προβολών: ΒΑΚΟΥΡΑ: Αίθουσα 1 (μεταγλωττισμένη – Προβολές: 17:00, Κυριακή 12:30 – 17.00, εκτός Δευτέρας), Αίθουσα 2  (με υπότιτλους – Προβολές: 18:00)/ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (μεταγλωττισμένη – Προβολές: 16:15), (με υπότιτλους – Προβολές: 18:20, εκτός Σαββάτου)/ CINEPLEXX ( 18.00 – μεταγλωττισμένη, 18.30, 20.50, 22.00, 23.10 / Σε IMAX 2D 17.30 και 20.00)/ ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με υπότιτλους, μεταγλωττισμένο και σε 3D, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα) / ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ (με υπότιτλους, μεταγλωττισμένο, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα) / VILLAGE COSMOS (με υπότιτλους, μεταγλωττισμένο, DOLBY ATMOS, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ