Η έξοδος για φαγητό δεν είναι καθόλου τυχαία η πιο δημοφιλής επιλογή για πρώτο ραντεβού. Γεύσεις που ξυπνάν όλες τις αισθήσεις, ατμοσφαιρικοί χώροι και απαλή μουσική, που ευνοεί την επικοινωνία.

Αν ψάχνεις το πιο όμορφο μέρος για φαγητό στο πρώτο ραντεβού συγκεντρώσαμε 12 ιδιαίτερους χώρους που θα ξελογιάσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η επιτυχία σου είναι σίγουρη.

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

Το Μανιτάρι

Θεμ. Σοφούλη 57, στο 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου Sofouli Center, Καλαμαριά

Στα ανατολικά, και συγκεκριμένα στη Σοφούλη, ένα urban chic εστιατόριο συνδυάζει τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, με τη φιλοσοφία της ελληνικής φιλοξενίας και δεν είναι τυχαίο που έχει ξεχωρίσει ως ένα από τα αγαπημένα των φίλων της γαστρονομίας.

Το Μανιτάρι, διακεκριμένο σε γαστρονομικά βραβεία, όπως τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας,  FNL Awards και τα Estia Awards, παραμένει ανήσυχο τόσο ως προς το μενού του, που ανανεώνει συχνά, όσο και ως προς τον χώρο του, όπου η ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα είναι χαρακτηριστική. Στα συν ότι είναι άκαπνο.

Λοιπόν, αν είσαι τύπος που θέλεις και το gourme το φαγητό σου και να μην πληρώσεις μια περιουσία βρίσκεσαι στον κατάλληλο χώρο. Το Μανιτάρι συνδυάζει υψηλή γαστρονομία σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.


Cin Cin

Ικτίνου 22

Ξεκινώντας τη μέρα μας σε αυτό το όμορφο νεοκλασικό, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, μπορούμε να απολαύσουμε brunch, αλλά και στη συνέχεια ένα μοναδικό μενού ελληνικής κουζίνας, μέσα σε ένα ατμοσφαιρικό και φιλικό περιβάλλον.

Οι θεματικές βραδιές οι οποίες συνδυάζουν μουσική και φαγητό είναι από τις προτεραιότητες του καταστήματος, ενώ ήδη οι πιο γνωστοί και ιδιαίτεροι djs της πόλης παρουσιάζουν εκεί τις μουσικές τους.

Εδώ, θα γευτείς πολύ νόστιμο φαγητό σε τιμές πολύ φιλικές και αφού βρίσκεσαι σε μια από τις πιο ωραίες γειτονιές του κέντρου, μπορείς να κάνεις και τη βόλτα σου μετά το φαγητό με το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.


Extravaganza

Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου

Το Extravaganza θα το βρεις στη στοά Πτολεμαίων, στον αριθμό 29Α. Ένας πολύ ωραίος industrial εσωτερικός χώρος που θα σε ταξιδεύσει σε γειτονιές εκτός Ελλάδας.

“Extravaganza a place to eat and drink” γράφει στο μενού και έτσι ακριβώς είναι. Πεντανόστιµα πιάτα της Ελληνικής – Μεσογειακής κουζίνας, κάπως πειραγμένα, φτιάχνονται μπροστά σου, με φρέσκα προϊόντα εποχής. Για τον λόγο αυτό το μενού αλλάζει συνεχώς.

Αν είσαι εναλλακτικός τύπος με αγάπη στο νόστιμο φαγητό σου βρήκα το σωστό μέρος για πρώτο ραντεβού. Χωρίς πολυτέλειες, καλό φαγητό, φιλικές τιμές, κουλτουριάρικο περιβάλλον και το έτερον ήμισυ. Ε, είναι όλα αυτά που χρειάζεσαι.


Mangiare Gastro Bar

Σ’ ένα χαλαρωτικό περιβάλλον κάτω από τη σκιά των δέντρων, απολαμβάνετε αυθεντικά ιταλικά πιάτα όπως pizza, calzone και pasta, τα οποία μπορείτε να τα συνοδεύσετε με το αγαπημένο σας κρασί η aperitivo.

Από τον φούρνο του Mangiare Gastro Bar βγαίνουν πίτσες και καλτσόνε με ζύμη που ετοιμάζει καθημερινά εξειδικευμένος Pizzaiolo και με μία ποικιλία υλικών, ακολουθώντας τα ιταλικά πρότυπα σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας. Άλλωστε, πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα προϊόντα είναι ιταλικά και ότι η διαχείριση των υλικών γίνεται αποκλειστικά στον ίδιο τον χώρο.


Canteen

Δημητρίου Γούναρη 7

Αυτοπροσδιορίζεται ως Wine-Bar-Restaurant και η αλήθεια είναι ότι τo Canteen πληροί όλες τις προδιαγραφές για έναν τέτοια χαρακτηρισμό. Με ενημερωμένη λίστα κρασιών, προσεγμένη cocktail list και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας, με ιταλικές επιρροές στο μενού του, θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω, εφόσον το επιλέξεις για την έξοδό σου.

To Canteen προσφέρει μοναδικές γεύσεις και πιάτα για όλες τις προτιμήσεις, σε ένα ζεστό και κομψό περιβάλλον.


Ανφάν Γκατέ

Αγ. Δημητρίου 159Α
(εντός του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών)

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών έχει δημιουργηθεί ένα εστιατόριο με άποψη για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με αισθητική αρμονική με τον ιδιαίτερο χώρο ενός Ιδρύματος αφιερωμένου στη σύγχρονη τέχνη και με τη θέληση να φροντίσει για τη γαστρονομική απόλαυση των μεγάλων, αλλά και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών του φίλων.

Μικρός, ζεστός χώρος, νόστιμο φαγητό και προσιτές τιμές, μακριά από τη φασαρία του κέντρου.


Β. Restaurant Cafe-Bar

 Γ. Σεπτεμβρίου 2

Το B. Restaurant Cafe-Bar αποτελεί το στολίδι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και από το ξεκίνημα της λειτουργίας του κατάφερε να εκτοξεύσει το museum dining σε άλλα επίπεδα.

Σε ένα από τα πιο όμορφα έργα δημόσιας αρχιτεκτονικής που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, έργο του Κυριάκου Κρόκου, μπορείς να απολαύσεις από νωρίς το πρωί ένα ξεχωριστό breakfast και προσεγμένα ροφήματα. Το μεσημέρι μπορείς να συνεχίσεις με ένα ευχάριστο φιλικό ή business lunch που σου προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία γαστρονομίας και να ολοκληρώσεις το βράδυ σου με ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών και τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής.

Όμορφο, chic περιβάλλον, χαλαρή μουσική, πεντανόστιμα πιάτα, ενημερωμένο προσωπικό πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.


Salonica Restaurant & Bar 

Macedonia Palace Hotel, Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2

Στο Macedonia Palace Hotel μας υποδέχεται το καλαίσθητο Salonica Restaurant & Bar για καφέ, κρασί και ποτό αλλά και μ’ ένα εστιατόριο που προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες όλες τις ώρες. Ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου αξιοποιεί αυθεντικές, τοπικής παραγωγής πρώτες ύλες σε όλα τα γεύματα. Αφέσου στα χέρια τους για ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που θα συζητάς για καιρό.

Από την ανοιχτή κουζίνα του Salonica Restaurant & Bar μέχρι την lounge ιταλική κουζίνα του Navona μέχρι τα μενού της υπηρεσίας δωματίου, η τεχνογνωσία συναντά την ευχαρίστηση ακόμα και όταν πρόκειται για πιο συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως ειδικά μενού για χορτοφάγους ή vegan.


Duck Private Cheffing

Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας

Το Duck Private Cheffing άνοιξε τον Μάρτιο του 2014 και προκάλεσε πολύ θόρυβο στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ένας μικρός, αλλά προσεγμένος χώρος, όπου η  κουζίνα του βρίσκεται στο κέντρο και όλα τα πιάτα μαγειρεύονται μπροστά στα γεμάτα όρεξη μάτια σου. Το μενού αλλάζει συνεχώς, καθώς όλα τα πιάτα μαγειρεύονται με προϊόντα εποχής.

Αν θέλεις να απομονωθείς από το κέντρο της πόλης και να ζήσεις την απόλυτη ιδιωτική εμπειρία, εδώ είναι το μέρος σου.


Τα Τρία Γουρουνάκια

Καποδιστρίου 7

Στο κέντρο της πόλης, σ’ ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο των αρχών του αιώνα, τα τρία γουρουνάκια σε ανεβάζουν καθημερινά στην κορυφή της γεύσης και γράφουν τη δική τους νόστιμη ιστορία, στον ουρανίσκο της πόλης.

Ο σεφ Δήμος Καλαϊτσίδης, με πάθος για τη δημιουργική μαγειρική, σπουδές σε σχολές και εμπειρία χρόνων στις πιο γνωστές κουζίνες της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- ζωντανεύει κάθε μέρα ξεχασμένες συνταγές, τις προικίζει με αγνά υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Τα τρία Γουρουνάκια αποτελούν προσιτή πολυτέλεια. Νόστιμο φαγητό, ενημερωμένο προσωπικό, που θα ανταποκριθεί ευγενικά στις απαιτήσεις σας, προσεγμένος χώρος.


La Bistecca

Καπετανίδου 2 & Θεμιστοκλή Σοφούλη 77

Η ελληνική κουζίνα είναι από τα δυνατά στοιχεία της χώρας μας, πλούσια σε γεύσεις και συνταγές με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο και με έντονο το μεσογειακό στοιχείο. Έτσι και οι γεύσεις του La Bistecca είναι μεν ελληνικές, με ντόπια φρέσκα προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες, αλλά δοσμένες με στυλ και δημιουργικότητα.

Η καλή φήμη που έχει σε όλη τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία και αυτό θα το καταλάβετε και εσείς από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το επισκεφτείτε.


Μονμάρτη Wine Bar

Θεμ. Σοφούλη 92

Στο άκουσμα «Μονμάρτη» ο νους πηγαίνει σε μια ανέμελη, μποέμικη ατμόσφαιρα. Οι γευστικές προτάσεις ξεκινούν από το πρωί με ολοκληρωμένες προτάσεις πρωινού ή brunch. Από το μεσημέρι και μετά ο κατάλογος των επιλογών εμπλουτίζεται με ορεκτικά, σαλάτες, πιάτα ριζότο και ζυμαρικών, κυρίως πιάτα με μοσχάρι, κοτόπουλο αλλά και ψάρι, pizza και επιδόρπια.

Ο συνδυασμός υλικών συνδυάζει την κλασσική συνταγή με πινελιές από τη διεθνή κουζίνα. Πρόκειται για μία πολύ ολοκληρωμένη κάρτα που μπορείς να την εξερευνήσεις ανάλογα με τη στιγμή και τη διάθεσή σου.