Συνταγή γρήγορη και φυσικά δοκιμασμένη χρόνια τώρα…
1 μικρό μυστικό, για χρώμα καραμελέ!

Υλικά:
1 χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
3-4 μπαχάρια
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι coca cola
πιπεριές ψιλοκομμένες
ξύδι
λάδι
αλάτι χοντρό
ρίγανη

Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το χταπόδι και ανάβουμε τη φωτιά στο δυνατό. Το χταπόδι αρχίζει να βγάζει τα υγρά του και τότε προσθέτουμε την δάφνη και το μπαχάρι.
-Αφού στην κατσαρόλα τα υγρά του χταποδιού καλύψουν τον πάτο, περιχύνουμε με coca cola. Αφήνουμε να αφρίσει και να βράσει.
-Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το νερό και γυρίζουμε το χταπόδι μας από την άλλη του πλευρά.
-Αφού βράσει στο σύνολο για 50 λεπτά, ελέγχουμε και βλέπουμε αν τσιμπιέται.
-Μεταφέρουμε το χταπόδι στο ξύλο κοπής και το κόβουμε σε ροδέλες.
-Σε ένα μπολ, έχουμε ήδη κόψει τις πιπεριές μας και έχουμε προσθέσει λάδι, ξύδι  και αλατορίγανη. Τελευταίο προσθέτουμε το χταπόδι.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 11,00 ευρώ
Μερίδες: 1 μεγάλο τάπερ

Το χταπόδι μας, μπορεί να μείνει στο ψυγείο και για 3 εβδομάδες, πράγμα που αποκλείεται γιατί είναι πεντανόστιμο και θα το καταναλώσετε πιο γρήγορα απ’ ότι πιστεύετε!
Χρησιμοποιώ coca cola, και για να σπάσει τις ίνες του, αλλά και για έντονο χρώμα.