Μια brasserie, που παραπέμπει σε εκείνες της γαλλικής πρωτεύουσας είναι μια ευρωπαϊκή πρόταση της Θεσσαλονίκης και το συναντάμε δίπλα στο Excelsior Hotel προσφέρει γευστικές εμπειρίες από το πρωινό του μέχρι και ένα πλήρες δείπνο. Αυτό είναι το Charlie D. Brasserie και η κομψότητα του χώρου αντικατοπτρίζεται και στη φιλοσοφία της κουζίνας. Εκεί ο chef Γιάννης Τσικονδούρας, γνωστός για τη δημιουργικότητά του αλλά και τις τεχνικές που εισάγει στα μενού του, μας προτείνει ένα μενού που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ και τα ροφήματά μας αλλά και γεύσεις ιδανικές για να απολαύσετε το κρασί σας, με επιλογές που αγγίζουν τις 100, αλλά και να επιλέξετε τα πιάτα από έναν κατάλογο που ανταποκρίνεται σε συνδυασμούς γεύσεων και είδη πιάτων στις υψηλές απαιτήσεις μιας γαλλικής brasserie.

Φινέτσα και γαλλικός «αέρας»

Ο chef Γιάννης Τσικονδούρας

Το Charlie D. Brasserie έχει γαλλικό «αέρα», διακόσμηση modern classic και γεύσεις που ταιριάζουν στο πνεύμα της brasserie. Αυτό σημαίνει ότι το μενού προσφέρει νόστιμες επιλογές για όλες τις ώρες. Ο γνωστός restaurateur Απόστολος Τραστέλης και ο chef Γιάννης Τσικονδούρας προτείνουν να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ με αφράτα κρουασάν, αυγά Benedict, σκραμπλ ή γαλλική ομελέτα, κροκ μεσιέ, κροκ μαντάμ pancakes αλλά και βάφλα με παγωτό βανίλια, πραλίνα και γκοφρέτα και φυσικά pancakes με κομποτέ φράουλας, πραλίνα ή σιρόπι σφένδαμου.

Το υπόλοιπο μενού περιλαμβάνει ποικιλία ορεκτικών σε ιδιαίτερες προτάσεις, όπως, ο μαριναρισμένος σολομός σε βότκα με αυγά ορτυκιού, σπαράγγια και σιναπόσπορο ή αραντσίνι με κατσικίσιο τυρί, σαφράν και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα τομάτας.

Σολομός σε βότκα, αυγά ορτυκιού, σπαράγγια, σιναπόσπορτος

Άλλες ιδιαίτερες προτάσεις είναι το Καπνιστό χέλι με φασόλια γίγαντες σε κρούστα πάνκο με πορτοκάλι, η μαγειρίτσα μανιταριών αλλά και τα σπαράγγια με αυγό, λουκάνικα Τζουμαγιάς και τρούφα. Πιάτα που σίγουρα ανοίγουν την όρεξη και είναι ο καλύτερος πρόλογος για ένα γεύμα αλλά μπορείτε να τα επιλέξετε και μεμονωμένα συνοδεύοντας το κρασί σας.

Αραντσίνι, με κατσικίσιο τυρί, Σαφρόν, ελαφρά καυτερή σάλτσα ντομάτας

Στις σαλάτες έχουμε τέσσερις επιλογές, από τις οποίες εμείς εμείς δοκιμάσαμε την Iceberg με ψητές γαρίδες και τσιπς από προσούτο και σπαράγγια αλλά και την Κήπος, μια ευφάνταστη σύνθεση ταμβουλέ κινόα με όσπρια, λαχανικά, αρωματικά και ελιά και τη σαλάτα με παντζάρια κατσικίσιο τυρί, περγαμόντο και καρύδια και ήταν εξαιρετικές ως επιλογές.

Στα ζυμαρικά, η πιο ιδιαίτερη πρόταση είναι τα κανελόνια με γέμιση μανιταριών, sauce πεκορίνο, που τοποθετούνται πάνω σε «στρώμα» από μοσχαρίσιο ραγού.

Κανελόνια με γέμιση μανιταριών, sauce πεκορίνο, που τοποθετούνται πάνω σε «στρώμα» από μοσχαρίσιο ραγού.

Στα κυρίως πιάτα, δε θα μπορούσαν να λείπουν δύο κλασσικές επιλογές: μπακαλιάρο αγιορείτικο και μπιφτέκι με πουρέ και τηγανιτό αυγό αλλά το μενού συνεχίζει με διάφορες κοπές κρεάτων: φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ελληνική μαύρη μπύρα, χοιρινή μπριζόλα μαύρου χοίρου καρέ και μοσχαρίσιο Rib Eye και Bavette. Τα πιάτα συνοδεύονται από πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή λαχανικά και επιλογές από διάφορες sauces.

Μοσχαρίσια Bavette

 

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με τα επιδόρπια που μας έβαλαν σε πειρασμό. Το κλασσικό σουφλέ σοκολάτας συναντά τη μαρέγκα με κρέμα λεμόνι και φρούτα του δάσους, και το εξαιρετικό αρμενοβίλ τους λουκουμάδες κολοκύθας με παγωτό κανέλα. Όπως καταλαβαίνετε εδώ είναι πολλές οι αφορμές για γλυκές στιγμές.

Επιλέξτε, λοιπόν, το αγαπημένο σας ρόφημα, κρασί ή ένα cocktail και δοκιμάστε τις γεύσεις του μενού σ’ έναν χώρο που σας προσκαλεί να ξεφύγετε από τον θόρυβο του κέντρου και να προσφέρετε στον εαυτό σας και στους φίλους σας, νόστιμες στιγμές.

 

Charlie D. Brasserie

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Κομνηνών 10

Τηλέφωνο
2310021010

Κρατήσεις
[email protected]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ